Beograd: savršeno putovanje za hladno vreme

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Beograd: savršeno putovanje za hladno vreme

SJAJNE VESTI O SAVRŠENOM PUTOVANJU ZA HLADNO VREME – BEOGRAD

Kada dođu jesen i zima, uglavnom razmišljamo o poseti nekom gradu i upoznavanju sa njim. Prisećamo se mora i godišnjeg odmora. Za savršen produženi vikend uopšte ne morate putovati daleko, već svratite u Beograd koji će Vas na prvi pogled očarati. Ljubazne stanovnike, lud provod, ukusnu hranu i povoljan smeštaj Beograd nudi. Otkrijte zašto je s razlogom prvi na svim većim turističkim portalima kada su ove karakteristike u pitanju.

Savet prvi: Šta poneti?

Ponesite naspavanost, jer ćete se ludo zabavljati do ranih jutarnjih časova. Šik kapu ili šešir da se odbranite od beogradske košave i udobnu obuću za šetnje i celonoćno đuskanje. Ako ne ponesete dobro raspoloženje, ovde ćete ga sigurno naći. I za kraj, ostavite praznog mesta u koferu, jer će Vam novi poznanici sigurno pokloniti neki od srpskih suvenira: rakiju, kafu, ajvar, vanilice

Savet drugi: Šta jesti?

Tradicionalnu srpsku kuhinju, naravno. I to u Skadarliji, boemskoj četvrti, gde se nalaze restorani Beograd u kojima biste najbolje osetili duh Beograda. Sledeće preporuka je sveža riba u nekom od restorana na Zemunskom keju, sa pogledom na reku. Takođe i slatkiši ili domaći sladoled u nekoj od starih poslastičarnica sa dugom tradicijom.

Savet treći: Šta piti?

Sigurno je da ćete probati rakiju u nekom klubu ili rakija baru. Preporuka broj dva jesu razna srpska piva u pabovima i pivnicama, u kojima možete i večerati kobasice ili ćevape. Nije isključeno ni da će se sve pretvoriti u sjajan večernji izlazak, pogotovo ako je neka živa svirka u lokalnom pabu. Na treće mesto dolaze domaća vina u restoranima, a poseban specijalitet su kuvana vina koja će Vam ugrejati i telo i dušu.

Savet četvrti: Gde izaći?

U zavisnosti od muzike koju volite da slušate, možete izabrati neko od gotovo bezbrojnih mesta za izlazak. A sigurno je da ćete se dobro provesti. Na čuvenim splavovima možete lumpovati do jutra, mada je hladnije vreme uglavnom rezervisano za dorćolske klubove i kafane rasute širom grada. U Savamali će Vas sačekati nešto alternatnivnija scena, ali i poznati DJ-evi sa svetskim hitovima u odlično uređenim klubovima. Za šta god da se odlučite, Beograđani će Vas dočekati sa osmehom i otvorenog srca.

Savet peti: Šta videti?

Pošto ćete neizostavno proći Knez Mihailovom, videti Kalemegdan, Terazije i Slaviju, daćemo Vam još neke predloge. Kosančićev venac, stari deo grada sa kaldrmom i Etnografski muzej u blizini Knez Mihailove sigurno će Vas oduševiti. Muzej istorije Jugoslavije, centar Zemuna i Adu Ciganliju takođe nemojte propustiti. Obavezno posetite Hram Svetog Save.

Savet šesti: Smeštaj Beograd

Pošto veoma povoljan smeštaj Beograd nudi, možete odrediti želite li da odsednete u nekom od hostela ili u apartmanima kao nešto ekskluzivnijoj varijanti. Hoteli nisu tako jeftini i mahom su luksuzni, ali i ovo može biti opcija ako biste želeli baš takav smeštaj. Beograd je dobro povezan gradskim prevozom, a širi centar predlažemo da obiđete peške, kako biste se bolje upoznali sa ovim gradom. Takođe, treba pomenuti i da smeštaj Beograd ima u gotovo svakom delu gradu, pogotovo apartmane, te možete birati aranžman i prema ovom parametru. Jedno je sigurno: doći ćete kao turista, a otići kao prijatelj.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login