Borislava Perić Ranković i Nada Matić „uzele“ srebro u dublu

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Borislava Perić Ranković i Nada Matić „uzele“ srebro u dublu

SJAJNE VESTI – PARAOLIMPIJSKE IGRE RIO 2016

Srbija je osvojila 9 medalja na Paraolimpijskim igrama.

Naše stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić u konkurenciji dublova osvojile su srebrnu medalju. One su u finalu igrale protiv Kineskinja Bijan Žan i Gai Gu i poražene su rezultatom 2:0.

Prvo je odigran dubl i Kineskinje su su slavile rezultatom 3:0 (11:9, 11:2, 11:9). Situaciju je nakon toga pokušala da „izvadi“ Borislava, međutim i više nego raspoložena Bijan Žan je uzela sva tri seta. Rezultatom 3:0 onemogućila je Srbiji dalju borbu za najsjajnije odličje. Krajnji rezultat drugog meča bio je 3:0, a po setovima 11:9, 11:6 i 11:7. U svakom slučaju naše dame su dale 100% svojih mogućnosti i nisu krile razočarenje na kraju meča. One su primer kako treba da se „gine“ za svaku utakmicu, za svaku medalju.

Pogledajte prilog Radio Televizije Vojvodine:

Pored ove srebrene medalje ovo je spisak naših sportista koji su se u Srbiju vratili sa najvišim priznanjima:

Bronzana medalja (stoni tenis) – Mitar Palikuća
Zlatna medalja (stoni tenis) – Borislava Perić-Ranković
Bronzana medalja (stoni tenis) – Nada Matić
Zlatna medalja (streljaštvo – trostav)– Laslo Šuranji
Bronzana medalja + lični rekord – Nemanja Dimitrijević
Bronzana medalja (malokalibarska puška 50 metara ležeć stav) – Laslo Šuranji
Srebrna medalja (bacanje čunjeva) – Miloš Mitić
Zlatna medalja (bacanje čunjeva) – Željko Dimitrijević

IZJAVE

„Žao mi je što u finalu nismo prošle bolje. Mogle smo, jer smo imali psihološku prednost u odnosu na Kineskinje. Nismo to iskoristile i kući se vraćamo „samo” sa srebrnom medaljom“ – kroz suze je prokomentarisala Borislava Perić Ranković.

Mogle smo više u finalu i zato će ostati žal za propuštenom prilikom. Mi praktično nismo imale šta da izgubimo, toga smo bile svesne i tako smo se psihički i pripremale za finale. Kad smo vodile 8:5 u setu, trebalo je samo da pustimo ruku. Bila je to velika, velika šan sa koju na žalost nismo iskoristile. Ali, ne smemo da budemo nezadovoljne. Bile smo četvrti par u svetu, sada smo osvojile srebrnu medalju, napredak je očigledan“ – smatra Nada Matić

PLANIRANE DVE – OSVOJENE 4 MEDALJE

„Kada planirate jednu medalju, sa pogledom na dve, a osvojite četiri tada morate da budete zadovoljni. Objektivno, Borislava je bila druga na svetskoj listi, Nada četvrta, a Mitar osmi.“

U Riju smo „naplatili” mukotrpan rad milulih godina, intenziviran u godini pred Igre u Riju. Ukoliko ima mestu bilo kakvom nezadovoljstvu tada je to „samo” srebro u ekipnoj konkurenciji. Međutim, spojene su dve kategorije invaliditeta, četvrta i peta. Obe Kineskinje su bile u toj lakšoj kategoriji, tako da su i bile u prednosti u samom startu. Ali, to je pitanje pravila i sistema takmičenja. Na nama je da u takmičenjima koja slede potvrdimo ovaj veliki rezultat u Riju i da u olimpijskom ciklusu koji sledi do Tokija pokušamo da proširimo kvotu na šestoro stonotenisera. Čestitam Bebi, Nadi, Mitru i Goranu (Perliću), čestitam celom timu… Hvala svima koji su u stonoteniskoj ekipi prepoznali vrednost koju smo u Riju dokazali“ – rekao je slelektor Zlatko Kesler.

BRAVO! BRAVO! BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login