Srpski šumski sekači-motoristi na svetskom prvenstvu u Poljskoj odneli srebrene medalje

NAGRADE, ŠUMARSTVO  
Srpski šumski sekači-motoristi na svetskom prvenstvu u Poljskoj odneli srebrene medalje

SJAJNE VESTI IZ POLJSKE

Na 32. Svetskom prvenstvu šumskih radnika – sekača motorista, koje je održano u poljskom gradu Visli, Srbija je imala dobar nastup. Svetsko prvenstvo je održano od 9. do 11. septembra i na njemu su učestvovale ukupno 28 države iz celog sveta. Učestvovalo je ukupno 106 takmičara od kojih se 81 takmičar borio u seniorskoj konkurenciji, a njih 25 u juniorskoj. Juniorska konkurencija je bila starosti do 24 godine, a naš takmičar Marko Nešković osvojio je srebrnu medalju. On je pokazao sjajnu veštinu u disciplini „Kresanje grana”. Marko je zaposlen u JP „Srbijašume” u Šumskom gazdinstvu „Golija” Ivanjica.

Reprezentacija Srbije je nastupila u sastavu Goran Bojanić, Milan Zujić, Darko Ivanović i Marko Nešković i osvojila srebrnu medalju. Ova ekipa je u disciplini „Relay race” bila nešto slabija od ekipe Švajcarske koja je odbranila titulu svetskog prvaka.
Srbija je imala vreme 112,41 sekundi bez penala pa je osvojila ukupno 1268 poena. Ekipa Švajcarske je takođe bila bez penala i imala bolje vreme od naših momaka 103,26 sekundi.
Naši momci su bili ispred ekipe Lihtenštajna i Finske koje su imale bolje vreme ali su napravile više grešaka i u ukupnom plasmanu osvojile četvrto i peto mesto.

REZULTATI EKIPNO – „RELAY RACE“

OSTALI REZULTATI

Reprezentacija Srbije uspela je u žestokoj konkurenciji osvoji medalju. Za konkurenciju je imala timove koje predstavljaju profi promoteri velikih svetskih proizvođača motornih testera i opreme za rad u šumi Stihll i Husqvarna. Ovo je najbolji rezultat od kada se država Srbija takmiči na svetskim prvenstvima sekača motorista. Srebrna medalja je potpuno zaslužena za naš tim koji čine sekači stalno zaposleni u JP „Srbijašume“ i JP „Vojvodinašume“, koji su još jednom pokazali da mogu da se nose sa drugim iskusnijim takmičarima iz drugih zemalja.

U ukupnom plasmanu država Srbija zauzela je 20 mesto sa osvojenih 4504 poena, prvo mesto zauzela je reprezentacija Belorusije sa osvojenih 4883, drugo mesto Nemačka sa 4879 bodova, a reprezentacija Švajcarske sa 4844 boda U pojedinačnoj konkurenciji najbolji takmičar je iz Belorusije Valerij Durovic sa osvojenih 1654 boda. Drugi je Sarhei Skudrou takođe iz Belorusije sa osvojenim 1651 bodom, dok je treće mesto zauzeo Marko Trabert iz Nemačke sa osvojenih 1638 bodova.

BRAVO MOMCI!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login