IZBOR ZA AJVAR MAJSTORA: „Izađi mi na teglu“

DOGAĐAJI, HUMANOST  
IZBOR ZA AJVAR MAJSTORA: „Izađi mi na teglu“

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI – „IZAĐI MI NA TEGLU“

Takmičenje u pripremanju ajvara „IZAĐI MI NA TEGLU“ održava u Nišu u četvrtak, 22. septembra od 11.00 časova ispred Roda centra, saopštila je Turistička organizacija Niša.

Organizacija “Bašta Mašta” pokrenula je ovu jedinstvenu, konceptualno neobičnu, autentičnu i društveno odgovornu manifestaciju na teritoriji cele zemlje. U formi karavana, od grada do grada tokom septembra i oktobra meseca, organizuje se takmičenje u pripremanju ajvara.

„Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu“, kažu organizatori. Oni dodaju da se kvalifikacionim takmičenjem u svakom od gradova biraju pobednici koji se na finalnom takmičenju bore za prestižnu titulu najboljeg ajvar majstora u državi.

Manifestacija je uspela da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom. Sve to dobro da promeša i na kraju postigne ono zbog čega je i nastala – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija!

PRETHODNE GODINE

Karavan je u prethodne dve sezone posetio 40 gradova. Imao preko 3.000 učesnika, 8.000 proizvedenih tegli i proglasio najajvar majstore za 2014. i 2015.godinu. U svakom od gradova u proseku se proizvede oko 200 tegli ajvara. Celokupna proizvedena količina ostavlja se takmičarskim ekipama na raspolaganje.

„Karavan manifestacije IZAĐI MI NA TEGLU se planirano širi i u trećoj sezoni posetiće preko 25 gradova širom zemlje. Pripremljene su nove programske aktivnosti za takmičare i posetioce, još više zabave, nagradne igare za prisutne, vrednije nagrade, a nismo zaboravili ni najmlađe čije nas je ushićenje i nasmejanost nagnalo da tom segmentu programa dodamo dosta noviteta“, navode organizatori.

Kako u prethodnim tako i u ovoj godini takmičarima će takođe biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje. Sve što učesnici treba da urade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da nam“izađu na teglu”!

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login