Pet novih investitora u Nišu zaposliće 6.000 Nišlija

INVESTICIJE, POSAO  
Pet novih investitora u Nišu zaposliće 6.000 Nišlija

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo bi da u Nišu da otvori najmanje 6.000 radnih mesta. Ovo je novinarima rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Kako je istakao sa kompanijom „Imi“ je već potpisan memorandum o razumevanju, a sa ostalima se još pregovara.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović najavio je pet novih investitora u Nišu koji bi trebalo da zaposli 6.000 Nišlija.

„Radi se o kompanijama iz oblasti auto industrije, elektronike i mašinstva. Sa njima sada pregovaramo oko zemljišta i planskih dokumenata neophodnih za izdavanje građevinske dozvole“, objasnio je Bulatović.

Prema njegovim rečima, investitori koji uskoro dolaze u Niš zaposliće inženjere, što je „našem gradu naročito važno jer bi se time zaustavio odliv mozgova odnosno odlazak visokokvalifikovanih mladih ljudi u druge zemlje“.

„U toku su pregovori i sa crnogorskom kompanijom „Aquaterra solutions“ koja je najavila izgradnju akva parka na „Loznom kalemu“, na ulazu u Nišku Banju. Sa njima smo se dogovorili da do 31. decembra završimo deo koji se odnosi na grad tj. na izdavanje građevinske dozvole“, naglasio je Bulatović.

COOPERATIEF IMI EUROPE

„Cooperatief IMI Europe“ je registrovan u Amsterdamu, a od 1997. godine ima pogon u Bugarskoj. Niš im je bio idealna lokacija za proširenje kapaciteta. Oni inače posluju u okviru grupacije “Integrated Micro-Electronics Incorporated” (IMI) koja je vodeći svetski dobavljač u oblasti autoindustrije, industrije i medicine.

Poslednjih godina beleže veliki rast proizvodnje, posebno u oblasti autoindustrije, pa su zbog toga rešili da prošire svoj biznis. Prema podacima sa poslovnog portala “Blumberg”, ova holandska kompanija je u 2015. godini ostvarila prihode od 267,5 miliona dolara, dok je u 2014. godini prihodovala 268,8 miliona dolara.

Pored Bugarske ova kompanija svoje pogone ima i u Kini, Češkoj, Singapuru, SAD, Meksiku i na Filipinima.

U saradnji sa NIŠKE VESTI ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

Sjajne vesti podržavaju nova radna mesta, ali nemaju nikakve veze sa politikom!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login