PRVI U SRBIJI: Niš će biti 100% pokriven kamerama

GRAĐANI  
PRVI U SRBIJI: Niš će biti 100% pokriven kamerama

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Od Nove Godine biće urađen veliki deo posla kada je u pitanju pokrivanje grada video kamerama. Ovo je obećao Nišlijama načelnik Policijske uprave Niš Ninoslav Mitić. U ovom poslu su Skupština Grada, Telekom i Policijska uprava, a Niš će biti prvi grad u Srbiji koji će imati 100% pokrivenost kamerama, potvrdio je načelnik niške policije.

„Ove kamere nemaju zadatak da budu pre svega represivne, već da povećaju bezbednost Nišlija. Takođe i da smanje stopu kriminaliteta. Kamerama biće pokriveni značalni delovi grada. Osim saobraćajnica biće pokriveni trgovi, mesta velikih okupjanja, ulazi i izlazi iz grada kao i značajni objekti.“ – rekao je Mitić.

Održavanje ovog sistema će biti realizovano kroz samofinansiranje, jer će od naplate kazni biti plaćano servisiranje sistema, koji će sadržati i specijlnu sobu odakle se ove kamere kontrolišu.

„Ovo je veliki pomak u domenu bezbednosti“, istakao je načelnik niške policije.

Za sada Niš ima parcijalnu pokrivenost, Tvrđava je pokrivena ali to nije dovoljno, kažu u PU Niš. U planu je video pokrivanje i Koridora 10, jer je poslednjih meseci bilo i organizovanih razbojništava na auto-putu. Kamerama će to biti sprečeno.

Broj rasvetljenih dela u poslednjih osam meseci u Nišu je povećan, a stopa krivičnih dela smanjena za 2%.

U NIŠU JE DROGA NAJJEFTINIJA

„U Nišu je droga najjeftinija, jer količina koja ovde bude naplaćena po jodnoj ceni u Cirihu na primer bude 6 puta skuplja, ujedno droga u Nišu je i najgoreg kvaliteta“ – rekao je Ninoslav Mitić načelnik Policijske uprave.

Na press konferenciji koja je održana u Policijskoj upravi rečeno je još i to da u našem gradu nema puno droge i da mafija u Nišu ne postoji.

U saradnji sa NIŠKE VESTI ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login