OTVOREN JE! Sajam automobila okupio na hiljade Nišlija

AUTOMOBILI  
OTVOREN JE! Sajam automobila okupio na hiljade Nišlija

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

AUTO MOTO FEST Niš 2016. svečano je otvoren u niškoj hali “Čair”. Niški Sajam automobila otvorio je gradonačelnik Darko Bulatović, a onda je usledio zabavni program. Na ovogodišnjem niškom sajmu biće dve evropske, osam srpskih i desetak niških premijera.

U niškoj hali „Čair“ vodeći svetski proizvođači vozila, delova i auto opreme na dve hiljade kvadrata. Najnoviji modeli putničkog i teretnog saobraćaja.

Već danas u podne Toyota ima srpsku promociju hibridnog modela RAV 4 i jedanaestu generaciju Corolle. U nedelju je svečano zatvaranje i dodela nagrada.

„Grad Niš je ponosan što ima jedan ovakav sajam i jedan je od najprestižnijih, jer predstavlja 15 brendova, osam srpskih premijera, dve evropske i 10 niških na jednom mestu. Ovo je ujedno i značajan privredno turistički sadržaj koji je neophodan Nišu i zahvalan sam medijima što će ovakva slika našeg grada biti poslata u svet“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Brendovi automobila na niškom Auto Moto Festu: Ford, KIA motors, Fiat, Toyota, Citroen, Great Wall, Audi, Škoda, Renault, Dacia, Nissan, ruski GAZ, Yamaha, Hyundai, Volkswagen kao i brojni auto centri i servisi.

„Uspeli smo da organizujemo sajam koji predstavlja ne samo privredno turističku atrakciju Niša, već i regiona. Ovo je jedini sajam koji se organizuje izvan Beograda i uspeh je jugoistočne Srbije.“ – rekao je Oliver Paunović, direktor City Marketing Centra.

Prodati prvi automobili, „palo“ na desetine kapara

Juče je završen prvi sajamski dan. Prodavci su zadovoljni, prodali su prva vozila, a uzete su i brojne kapare. Kažu da nisu očekivali ovoliku posetu, ali se takođe nadaju još većoj. Nišlije zadovoljno razgledale, mnogi se odvažili i pazarili.

„Mi smo prodali model, a čuo sam i od kolega da su i oni prodali po koji model. Ono što je brojnije jesu kapare i zakazane test vožnje.“ – kaže zadovoljno jedan od prodavaca.

Iako su danas malobrojni bili raspoloženi da automobil plate u kešu, većina se ipak raspitivala za lizing i kupovinu vozila na rate.

„Prošetao sam i video mnogo lepih automobila. Neću imati para da kupim neki skuplji model, ali sam pribavio informacije za dva modela oko kojih se dvoumim. U pitanju je manja kubikaža i manji gradski automobil koji mi je trenutno potreban. Uz popust koji mi nude dileri, do nedelje ću se verovatno odlučiti za kupovinu jer su uslovi odlični. Ali ipak ću pazariti na rate“, kaže Nišlija Ivan Mandić koji je sa porodicom danas obišao niški sajam.

AUTO MOTO FEST KAO IZLOŽBA

Ipak brojniji su oni koji Auto Moto Fest doživljavaju kao izložbu, uz uzdahe i brojno slikanje izažli su na vrata sajma samo uz želju da jedan od olovnih lepotana povezu kući.

„Došao sam da vidim šta je to novo u ovoj industriji, i ne mogu da dopustim sebi da Sajam automobila bude u gradu a da ja ne vidim šta je izloženo. Nemam para ni ovu gumu da kupim, ali volim da prošetam i vidim šta ima, neko drugi kupuje ja ipak samo gledam“ – kaže kroz smeh Marko Janković, koji je sa drugarima danas prošetao halom „Čair“.

Ovogodišnji niški Auto Moto Fest ima dve evropske, osam srpskih i desetak niških premijera.

Organizator Auto Moto Festa je City Marketing Centar, pokrovitelj Grad Niš i TON.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 sati.

U saradnji sa NIŠKE VESTI ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login