Stigao friend request – Utegnut k’o praćka

BLOG, ZANIMLJIVOSTI  
Stigao friend request – Utegnut k’o praćka

SJAJNE VESTI

FB BLOG: Katarina Mitić

Datum 02. oktobar 2016. godine, vreme 13:38h

Stigao mi friend request. Neki šamika od jedno 40. Krupan, glavat, nezgrapan. Obrijan tako reći do glave. Sve se slika s naočarima za sunce, i to fantomkama. Strašno.
Nosi neke majice sa elastinom, slične dresu, minimum u tri boje bojene. Uteg’o se k’o praćka. Kulov. Navija za Partizan. Pa da, nema pojma.

Ima sestre, sestričinu, vidiš na slikama da ih voli. Nema ženu. Ni devojku. Šta li mu još fali?
Mislim se – odakle ti ispade „u pokušaju prijatelju“? Kako li me nadje i šta ti se moje dopalo – profilna ili cover?! Jer to jedino možeš da vidiš. Imamo dve zajedničke prijateljice, obe lično poznajem, normalne, šta-više simpatične žene… kako se sprijateljiste?!

REŠETANJE PROFILA

Krenem da cunjam po profilu, kad tamo fotografije njegovog rodnog kraja iz koga nije makao poslednjih 40 godina. Ne zna se koja slika je lepša. Talentovan čovek, čudo jedno. Ima oko, a i aparat, msm fotografski. Na boru svaka iglica definisana, sunčev zrak ga preseca dijamantskom preciznošću…obradjena polja, brokatne livade, krivudava brza reka… možeš da čuješ kako voda teče, vetar zavija, a lišće šušti.
Pa cveće iz njegove bašte – od bokorastih ruža puzavica do krinova otežalih prašnika.
A onda voće i povrće, kaže organsko, koje gaji. Nesavršenost oblika i eksplozija boja. Šteta što je na nekim slikama i on, pa zaklanja celu granu i stablo i žbun. Valjda ga slikala sestričina, jer selfi nema šanse da okine.

Na wallu red voća i povrća, organik, pa red jela koja sam pravi. Savijača sa sirom od domaćih kora, onih što se razvlače preko astala…gledala sam to jednom i odlučila da ću savladati. A ovaj vidiš zna. A što ume da složi meze, instruktorka ikebane da se postidi.
Vidim podložio smederevac. Mačka sedi pored šporeta, tako reći je čujem kako prede, a kuče – malo crno čupavo, mu u krilu. Opušteni. Toplo im, dok moj pas i ja cvokoćemo, sve u dugačkim gaćama, pokriveni do brade, grejući se na klimu od jutros.
Voli biljke i životinje, duševan.

CITATI

Tu i tamo, dok gledaš klopu pa ti krene voda na usta, „u pokušaju prijatelj“ ubaci po koji citat. Posprdno krenem da čitam jedan, pa začudjena drugi, i sasvim zbunjena treći, konstatujući kako je svaki bolji od prethodnog. Klasici, ali i Darel, Miler… šta je bre ovo? Fali samo Kavafi.
Ne uklapa se u stereotip u koji pokušavam da ga uguram još od prvog vagona. Uhvati me neki strah… kao da su dve tri osobe u ovoj jednoj. Vratim se na početak, na onaj zahtev, da brzo kliknem …

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login