Dragana Špehar – Borac koji ne poznaje granice

ATLETIKA, HEROJI, INTERVJU  

SJAJNE VESTI O DRAGANI ŠPEHAR

JANUAR – Mesec koji je nekome doneo novu i srećnu godinu, nekome je doneo ljubav… Međutim, nije svima nova godina počela na dobar način. Jednoj osobi je kraj 2015. godine doneo problem koji niko na ovom svetu ne bi voleo da ga ima – tumor na mozgu.

Dragana Špehar. Da, to je ona žena što trči skoro svaki polumaraton i maraton. Žena za koju ne postoji „ne mogu“ ili „neću“. Svaki dan života za nju je dragocen. Želi da živi punim plućima. I živi!

Žena zmaj. Da, to je ona žena koja ne dopušta sudbini da joj stane na put. Gleda pravo i živi. Bolest je nije promenla, samo je ojačala. Izborila se sa opakom bolešću.

Borac. Da, to je ona žena koja se bori za svaki sekund života. Posle operacije leva strana tela bila joj je slabo pokretljiva. Imala je problem sa govorom.

Bilo je potrebno samo 100 dana da ponovo istrči svoj polumaraton.

Posle operacije trčala je polumaraton u Beogradu, Banja Luci, Somboru, Sarajevu, … Trčaće na maratonu u Njujorku. Kao i svi veliki sportisti ona gazi samo napred.

BIOGRAFIJA

marathon2012a0022_test

Dragana Špehar rođena je 1971. godine …. Ima ćerku koja je njen najveći pokretač u životu. Poslednih 14 godina predano i požrtvovano je radila u kompaniji GrossOptic.
Dragana Špehar je bila član rumskog atletskog kluba ali je poslednjih pet godina član kulskog „Hajduka“ i sa njim je osvajala mnoge pehare. Najvece priznanje koje je ostvarila je prvo mesto na državnom prvenstvu u maratonu 2014. godine.

NJUJORŠKI MARATON – početak agonije

Sve je počelo od maratona u Njujorku. Krenuli su Dragana i Zdravko (verni pratilac-saputnik na skoro svim trkama, a takođe i u životu) u Njujork da ostvare svoj trkački san. Ostvarili su normu, i automatski dobili startne brojeve za prestižnu trku kao što je maraton u NYC.
Sve se odvijalo “kao u snu”. Kriza svesti i počinje agonija. Doktori konstatuju promene na mozgu. Puštaju je da izađe iz bolnice, sa otpusnom listom na kojoj stoji dijagnoza: TUMOR NA MOZGU. Dragani i njenim najbližim slede nedelje strepnje. Dragana odlazi u bolnicu 02. Januara i sprema se za operaciju. Da li će sve proći kako treba?

Dragana je operisana 04. Januara i nekoliko sati posle operacije se budi, ali joj se deo tela ne „odaziva“. Prolaze sati, dani i nedelje, Dragana napreduje. Uporna je i non stop pokušava da vežba i da se bori. Želja za životom je velika!

OPORAVAK

U bolnici je provela tek desetak dana. Tamo se susrela sa onom “tamnom stranom života” koji nažalost je deo mnogih ljudi. Nije bila ni svesna koliko se ljudi zapravo u svakom momentu bori za život, i možda “trči svoj najvažniji maraton”. Uz to spoznala je koliko je voljena i cenjena. Buketi cveća su bili redovni u njenoj prostoriji. Svi su bili uz nju, a time je i oporavak bio mnogo lakši.

Dragana se danas sprema za svoju novu/staru trku – maraton u New York City i poručuje: „Život je tvoj. Uzmi ga i živi punim plućima!“

Na ovaj mini intervju (čitajte: neformalni razgovor) Dragana je jedva pristala, ali ona ne zna da se ovo objavilo. Saznaće ubrzo.
Ovim putem SJAJNE VESTI ti poručuju: Dragana izvini, ali Srbija treba da vidi i da zna da ima još jednog ŠAMPIONA!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login