Festival omladinskih scena 2016 u Beloj Palanci

POZORIŠTE  
Festival omladinskih scena 2016 u Beloj Palanci

SJAJNE VESTI IZ BELE PALANKE

U organizaciji Centra za kulturu „Bela Palanka“ i srednje škole „Niketa Remezijanski“ u susret nam dolazi osmi po redu FOS. Naime, od 25. novembra do 03. decembra ove godine, svi ljubitelji amaterske pozorišne scene će biti u prilici da uživaju u glumačkom umeću mladih uzrasta od 15 do 30 godina. U cilju afirmacije mladih glumaca juga Srbije, ali i oni iz drugih krajeva zemlje, opština Bela Palanka je i ove godine raspisala konkurs za učešće na festivalu.

Organizacioni odbor će prikupljati sve prijave u periodu od 30. septembra do 25. oktobra, od čega će 6 najboljih biti proglašeno 11. novembra. Svi učesnici moraju ispuniti uslov koji se tiče starosnog doba da bi bili u prilici da osvoje neku od nagrada. Mogu učestvovati i oni koji su mlađi od 15, odnosno stariji od 30 godina, ukoliko to sama predstava i uloga zahtevaju. Takođe, deo trupa mogu biti i profesionalni glumci, ali svi oni ne mogu konkurisati za nagradu. Na konkurs se mogu javiti i predstave koje su učestvovale na domaćim i inostarnim festivalima.

Oni najbolji pozorišni ansambli zabavljaće publiku i boriti za više nagrada po oceni žiria, koga će izabrati Organizacioni odbor:

– najbolja predstava,
– najbolja muška i ženska glavna uloga,
– najbolja muška i ženska sporedna uloga.

I publika je ta koja će biti u ulozi sudije i dodeliti nagradu za najbolju predstavu po svom ukusu. Sa druge strane žiri će imati diskreciono pravo da dodeli i neke od specijalnih nagrada.

PROŠLOGODIŠNJI POBEDNIK

Podsećanja radi, nagradu za najbolju predstavu prošle godine, po oceni publike i žirija, odneli su mladi bečejci sa svojom „Ćelavom pevačicom“. Stručni žiri su činili naši priznati glumci: Kalina Kovačević, Irfan Mensur i Ljiljana Lašić. Oni su imali prilike da ocene mlade iz Bele Palanke, Novog Sada, Bečeja, Šapca, Niša i Smederevske Palanke.

Odakle dolazi mladi na ovogodišnjem festivalu, ko će biti članovi žirija, ko će biti favorit publike ili najbolji glumac možete najpre saznati ukoliko posetite grad na obali Nišave (a nije Niš). Kasnije pročitajte i Sjajne vesti!
Sreću želimo svim učesnicima, iz kog god dela Srbije da dolaze. Sjajni ste!

INFORMACIJE

Detaljnije informacije i prijavu zainteresovani mogu dobiti na sajtu www.belapalanka.org.rs, putem mejlova centarzakulturubelapalanka AT gmail.com i srednjaskolabp AT gmail.com kao i na telefone 018/855 510 i 018/855 162

Prijava i CD/DVD se šalju na adresu:

Bela Palanka
Centar za kulturu – za Organizacioni odbor FOS 2016
Karađorđeva 52
18310 Bela Palanka

BRAVO! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login