Srđan Ristić oborio Ginisov rekord u broju sklekova

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Srđan Ristić oborio Ginisov rekord u broju sklekova

SJAJNE VESTI DONOSI SRĐAN RISTIĆ

Desetar Vojske Srbije, Srđan Ristić uradio je 2370 sklekova – jedini na svetu! BRAVO!
Sjajni kragujevčanin je uz prisustvo predstavnika Generalštaba Vojske Srbije, kolega iz jedinice, članova kluba borilačkih veština i mnogobrojnih građana, u hali „Park“ u Kragujevcu pokazao svetu da Srbija ima momka dostojnog velikih dela. Srđan Ristić je oborio Ginisov rekord za neverovatnih 150 sklekova. Prošlogodišnji učinak je bio 2220 sklekova, a ovogodišnjih 2370 će biti upisane mastiljavom olovkom u tekovine Ginisove knjige rekorda.

Desetar Srđan Ristić je u Vojsci Srbije od 2004. godine. Započeo je u Grošnici, u 24. bataljonu za specijalna dejstva, posle čega je 2007. godine raspoređen u Kraljevu. Od 2009. godine Ristić je pripadnik Centralne logističke baze. Sportom se aktivno bavi od srednje škole.

Za ovaj podvig bilo je potrebno godinu dana priprema uz veoma naporne treninge i promenu u ishrani. Da bi uspeo na ovom putu bilo je potrebno postepeno da radi. Pre samo 12 meseci krenuo je sa treningom od 500 sklekova na sat vremena. Takođe, promenio je i hranu, pa se bazirao na specijalni režim pretežno biljne ishrane.

Interesantan podatak je da je ovaj mladić u petom razredu osnovne radio 50 sklekova i to na fizičkoj proveri. Postavio je svojevrsni rekord škole, a nije ni slutio da će u budućnosti postati svetski rekorder u ovoj disciplini. Inače, Srđan Ristić je član 2. skladišnog bataljona Centralne logističke baze Vojske Srbije. Veliku podršku u toku priprema predstavljali su njegova porodica, trener Čedomir Jovanović, kolege iz jedinice, Centralne logističke baze i sponzori, kojima je na tome zahvalio.

IZJAVA

Večeras se ostvario moj san. Uradio sam 2.370 sklekova za sat vremena, što je više od aktuelnog Ginisovog rekorda. Naporno sam vežbao i ovo je kruna mog rada. Moram napomenuti da sam večeras u nekim trenucima imao probleme sa disanjem, ali da su jaka volja i motivacija bili jači. Uspeo sam da se izborim sa ovim problemom.
U narednom periodu planiram da nastavim sa treniranjem i da se pripremim za novi rekord, ovog puta u disciplini ‘zgibovi’. Zahvalio bih svima koji su večeras došli da me podrže. Takođe, iskoristio bih priliku da mlađoj populaciji poručim da više vremena provode u prirodi, baveći se sportom i da je uz jaku volju, motivaciju i disciplinovanost svaki cilj dostižan“ – izjavio je Ristić.

Pogledajte kako je izgledalo obaranje rekorda:

ZA KONTROLORA GINOSOVE KNJIGE VIŠE OD 6000 EVRA

Da bi jedan kontrolor Ginisove knjige došao i utvrdio rekord potrebno je više od 6000 evra. Zbog nedostatka novca, a velike želje da obori rekord, odabrana je druga opcija – takođe relevantna. Ovaj događaj su snimale dve kamere, i obezbedile da se iz dve pozicije vidi učinak ovog mladog kragujevčanina.
Nakon što komisija utvrdi relevantvnost snimka, i potvrdi rekord, Srđan Ristić će dobiti sertifikat o novom svetskom rekordu.

BRAVO SRĐANE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login