Basketaši Srbije su šampioni sveta

KOŠARKA, NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Basketaši Srbije su šampioni sveta

SJAJNE VESTI DONOSE BASKETAŠI SRBIJE

Najbolja ekipa Srbije u basketu 3×3, predstavila je našu zemlju na Svetskom prvenstvu u kineskom Gvanžuu. Reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto pošto je u finalu savladala selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 21:16 i tako postala prvak sveta. Imena koja su donela slavu našoj zemlju su: Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić. Prosečan učinak Srbije je 19,7 poena, dok je SAD imao 17,4, a Slovenci 19,3 poena po meču.

Ovo nije prvi uspeh naših momaka. Naime, 2012. godine, u Atini takođe bili prvaci sveta, a na pošlom svetskom prvenstvu u Moskvi ekipa Katara je Srbiji oduzela titulu šampiona. Ovog puta pehar se vratio u ruke najboljih!
Finalni meč u Gvangžuu bio je vrlo tvrd i neizvestan, ali je Dušan Domović – Bulut trojkom rešio pitanje pobednika ovog turnira. Bulut je proglašen za MVP turnira. Prethodno, u grupnoj fazi Srbija je savladala Italiju (16:13), Novi Zeland (20:17), Katar (21:16) i Rusiju (21:14), potom Holandiju u četvrtfinalu sa 22:10 i selekciju Španije u polufinalnom meču sa 17:13.

“Iznenađenje, iznenađenje, vratili su se kraljevi. Mi sve delimo na jednake delove, sponzore, novac, slavu, devojke, za to se šalim” – izjavio je junak Domović-Bulut posle pobede nad SAD.

Pogledajte:

PLASMAN

1. Srbija
2. Sjedinjene Američke Države
3. Slovenija
4. Španija

BRAVO MOMCI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login