BRAVO! Nemanji Tadiću priznanje DIF-a

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Povodom 45 godina od osnivanja niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, najtrofejniji niški paraplivač Nemanja Tadić dobio je povelju za izuzetne sportske rezultate i afirmaciju ovog fakulteta. Tadić je samo u ovoj kalendarskoj godini doneo u Niš petnaest medalja.

Da se u životu sve može postići uz volju i posvećen rad, poslednjih godina nedvosmisleno pokazuje mladi Nemanja Tadić. Plivanjem se ozbiljnije bavi tek oko četiri godine, a ova godina koja je na izmaku, donela je mladom paraplivaču 15 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Tadić je student niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji mu se, povodom velikog jubileja 45 godina od osnivanja, 21. oktobra na niškom Univezitetu zahvalio i poveljom.

„Mislim da sam ovo priznanje dobio najviše zbog dobrih rezultata u Zagrebu i Rijeci na Univezijadi – EUG 2016.“, kazao je najtrofejniji Nišlija.

PET MEDALJA U ZAGREBU I RIJECI

On je krajem jula u Zagrebu i Rijeci u klasi S9, osvojio ukupno pet medalja, četiri zlatne i jednu srebrnu. U Zagrebu je bio najbolji u trci na sto metara slobodnim stilom sa vremenom 01:05:22, što je i njegov lični rekord.

Nemanja je tada saopštio radosne vesti iz Zagreba:

“Moja klasa je S9. Pored jučerašnjeg zlata na 100 metara slobodno, uzeo sam srebro na 50 metara slobodnim stilom. Zlato na 100 metara leđno, zlato na 50 metara delfin i zlato na 400 metara slobodnim stilom.“

Poslednje takmičenje na kome je učestvovao je Državno prvenstvo Srbije osoba sa invaliditetom početkom oktobra u Beogradu. Tamo je u trkama na 50 i 100 metara
osvojio dva zlata.

Serija uspeha počela je u februaru u Malmeu u Švedskoj na 40. igrama osoba sa invaliditetom „Malme Open 2016“. Sjajni Neca uzeo je tri zlatne medalje u pojedinačnim trkama na 50, 100 i 400 metara slobodnim stilom i srebrnu za štafetu.

Nemanja Tadić rođen je 1995. godine. Amputaciju noge do iznad kolena doživeo je kao sedmogodišnjak kada su lekari konstatovali rak kostiju. Sa dvadeset godina, u plivačkoj disciplini sto metara leđnim stilom, Nemanja je imao jedanaesto vreme u Evropi.

U saradnji sa NIŠKE VESTI ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login