Crvena Zvezda pobedila Barselonu 76:65

KOŠARKA  
Crvena Zvezda pobedila Barselonu 76:65

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Crvena Zvezda je savladala slavnu Barselonu rezultatom 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17) u prepunoj „Beogradskoj Kombank Areni“. Ovo je druga pobeda crveno-belih u Evroligi ove sezone, a najbolji na meču bili su Gudurić, Bjelica i Simonović.

U prvom delu igre igrači oba tima su imali mali broj poena uz puno promašaja, što govori i rezultat nakon 5 minuta – 6:6. Napad crveno-beli se uhodavao, ali sve je to nekako delovalo sporo uz nerealizovanih šuteva. Ni Barsa nije sjajno odigrala ovaj period igre, ali je uz raspoloženog Olesona i Rajsa završava prvu deonicu – 9:16.

Druga četvrtina je donela igru u serijama oba kluba. Zvezda je smanjila na dva poena razlike, a potom Barselona podigla na 7 poena. Nakon toga usledila je „šuterijada“ Gudurića i Simonovića. Crveni-beli su vezali 16 poena zaredom! Na poluvreme se otšlo rezultatom 40:31.

Početak drugog poluvremena bilo je totalno drugačije od prvog. Bolji pristup i veća preciznost, te velika borba centara Kuzmića i Tomića, obeležile su ovaj period igre. Zvezda je sa odličnim šutevima sa spoljnih pozicija i uz sjajnog Bjelicu održala prednost – 60:48.

Rajs, Eriksen i Klaver povlače tim Barse u poslednjoj deonici. Osvajaju četiri laka poena i vraća se u igru. Zvezda ostaje prisebna i gradi dobru odbranu, pa uspeva i da pogodi preko kontri. Gudurić – Dženkins su odigrali dobre napade, ali na scenu stupa Milko Bjelica. Sa nekoliko važnih poena, asistencija i skokova „lomi“ utakmicu i Zvezda do kraja uspeva da sačuva prednost. Konačan rezultat: 76:65.

Pogledajte detalje iz meča Crvene Zvezde i Barselone:

STATISTIKA

Najbolji pojedinac na utakmici bio je Marko Gudurić koji je postigao 21 poen (8/11 za dva, 1/1 za tri poena), uz 4 skoka, 5 asistencija i 2 ukradene lopte, što je bilo dovoljno za indeks korisnosti 30.
Simonović je ubacio 13, Bjelica 12 poena (po 4 asistencije i skoka), a značajan doprinos pobedi dali su i Lazić sa 9, odnosno Dženkins koji je postigao 8 poena.
Kod Barselone je Bred Oleson ubacio 15, a Tajris Rajs 12 koševa.

Naredni meč Crvena Zvezda igra u gostima kod Panatinaikosa u Atini. Ovaj meč četvrtog kola igra se već u petak.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login