Izviđačke igre VOŽDOVI DANI 2016

DOGAĐAJI  
Izviđačke igre VOŽDOVI DANI 2016

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Igre izviđača i planinki „Voždovi dani 2016“ u Nišu pod sloganom „Zajedno stvaramo bolji svet“ počinju u petak 28. oktobra i trajaće do nedelje, 30. oktobra. Organizuju ih, po 28 put, Odred izviđača „Vožd Karađorđe“. Na akciji će učestvovati oko 300 članova izviđačke organizacije iz Srbije, uzrasta od 11 do 19 godina. Podršku će im pružiti odrasli izviđači vođe i volonteri.

„Ovo je manifestacija za decu i mlade koja ima naglašen obrazovno-vaspitni karakter, ali i veoma izražen aspekt „služenja zajednici“. Jer kroz druženje i zabavu omladina stiče korisna životna znanja i usvajaju zdrave stilove života“ – kažu organizatori.

Ekipe broje po pet članova koje će se takmičiti u vezivanju čvorova, signalizaciji semaforom, procenama od oka. Takođe i u štafetnom trčanju, veslanju, ronjenju, nadvlačenju konopca i u pikadu.

Takmičenja će se odvijati u Tvrđavi, zatim na keju i u parku na Nišavi, na platou TC „Kalča“ i ispred Narodnog pozorišta.

„Ulica prijateljstva planirana je u petak u večernjim časovima, i na njoj će izviđači predstavljati svoj zavičaj, nasleđe, potencijale i specifičnosti kraja i organizacije iz koje dolaze. Na štandovima će se moći videti mini-izložbe, prezentacije, filmski i video-sadržaji, štampani promotivni materijal. Takođe i tradicionalni kostimi, degustirati hrana i pića, slušati muzika i igrati plesovi tog kraja. Biće tu i kreativnih radionica, nagradnih igara, kvizova. U subotu, 29. oktobra održaće se Brđanska čajanka“ – najavljuju organizatori.

Manifestacija će biti i humanitarnog karaktera. Tako će u nedelju, 30. oktobra biti organizovano dobrovoljno davanje krvi od 09:00 do 11:00h u prostorijama Produženog boravka OŠ „Vožd Karađorđe“. Biće organizovano i sakupljanje trajnih prehrambenih namirnica.

Prikupljena hrana biće donirana ugroženima građanima, organizacijama i ustanovama.

IZVIĐAČI SRBIJE

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji. Ona nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

U saradnji sa NIŠKE VESTI ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login