Ko i kako može ODMAH da se zaposli u Aster tekstilu?

POSAO  
Ko i kako može ODMAH da se zaposli u Aster tekstilu?

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Nedavno je u Nišu otvorena turska fabrika Aster tekstil. Menadžment ove fabirke je najavio da će u naredne dve godine zaposliti 2.000 mladih bez obzira na njihovu stručnu spremu i kvalifikacije. Istraživali smo da li je to stvarno tako, kako se vrši proces selekcije kandidata i za koja mesta u fabrici Nišlije mogu odmah da konkurišu.

Svake nedelje zapošljavanje radnika u proizvodnji

Iako Aster tekstil fabirka u Nišu posluje od maja. Novi tekstilni pogon je svečano otvoren 19. oktobra. Trenutno ima 330 zaposlenih, a plan je da do kraja godine bude 500 radnika.
Menadžer ljudskih resursa, Milica Trajković objašnjava da je istina da za neke pozicije u fabrici nije potrebno prethodno radno iskustvo.

„Za operatere u proizvodnji nije neophodno prethodno iskustvo. Tako da mogu konkurisati i kandidati koji su tek završili školovanje i zainteresovani su da rade u tekstilnoj industriji. Neke od ovih pozicija su: operateri za šivenje, pakovanje, kontrolu kvaliteta, krojenja, zatim operateri na presi, kao i za proveru mera.“ – kaže Trajkovićeva.

U menadžmentu ljudskih resursa fabrike Aster tekstil napominju da kandidati koji nemaju radnog iskustva u tekstilnoj industriji imaju veliku šansu da budu primljeni da rade u fabrici.

„Kandidati ne bi trebalo da se ustručavaju zbog toga što ne znaju da kroje, šiju ili peglaju. Svi novozaposleni na ovim pozicijama dobijaju obuku i imaju dovoljno vremena da savladaju potrebne veštine kako bi uspešno obavljali posao.“ – kaže menadžerka ljudskih resursa.

Radnici Aster tekstila zadovoljni platom i uslovima rada

Radnici koji su operateri u proizvodnji, i sa kojima je redakcija Niških Vesti razgovarala, su nam to potvrdili.
Kako kažu, u proizvodnom pogonu su uglavnom mladi do 30 godina i da je radna atmosfera prijatna.
Jedan mladić iz Niša je završio frizersku školu 2009. godine, ali je nedavno odlučio da radi u fabirci iako nije znao šta sve podrazumeva posao operatera u proizvodnji.

“Kad sam poslao svoju biografiju, pozvali su me na razgovor i ubrzo dali šansu da radim. Pokazali su mi kako da obavljam svoja zaduženja i evo uspešno radim. Zadovoljan sam i platom” – kaže mladi Nišlija.

Njegova koleginica takođe nam je otkrila da je prošla sličan put od trenutka prijave do konkretnih zaduženja u proizvodnom delu fabrike i da je zadovoljna što joj je fabirka pružila priliku da radi.

„Ovo je i moj prvi posao, do sada nisam radila, a posao pre ovoga sam tražila četiri godine. Super mi je. Lepo je ovde i privikli smo se, meni se sviđa. Zadovoljna sam uslovima rada.“ – kaže novopečena radnica.

Sreli smo i malo stariju radnicu, ali samo po stažu, koja ističe da je u fabirci od maja odnosno od početka poslovanja Aster tekstila u Nišu i da prelaskom u novu proizvodnu halu radi isti posao, ali da je, kako je istakla, jako zadovoljna.

Ostali aktuelni konkursi u Aster tekstilu

Što se tiče ostalih pozicija u fabrici, a koji zahtevaju određene diplome i radno iskustvo, trenutno su otvoreni konkursi za računovođu i prevodioca za turski jezik.

„Imamo potreba i za supervizorima, radnicima u magacinu, ali i u logistici i planiranju“ – dodaju iz ljudskih resursa ove fabrike.

Selekcioni proces kandidata

Selekcioni proces zavisi od toga za koju je poziciju kandidat aplicirao.

„Neki procesi uključuju samo intervjue, dok se drugi sastoje od testiranja i intervjua. Ukoliko kandidat uđe u uži krug, odeljenje ljudskih resursa ga uključuje u selekcioni proces.“ – objašnjava menadžerka Milica Trajković.

Način apliciranja za radno mesto u Aster tekstilu

Zainteresovani kandidati mogu proslediti svoju radnu biografiju na e mail: prijava AT astertekstil.com.tr. Takođe mogu lično da je predaju na info pultu fabrike, svakog radnog dana od 07.00 do 17.00h.
Za sve dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu pozvati na telefon: 069 321 85 42.

Aster tesktil fabrika, koja proizvodi žensku odeću za svetske brendove, se nalazi u krugu EI Holdinga, na mestu bivšeg EI Čegra, Niš.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login