Pobedom nad Milerom, Novak uspešno startovao odbranu titule u Parizu

TENIS  
Pobedom nad Milerom, Novak uspešno startovao odbranu titule u Parizu

SJAJNE VESTI IZ PARIZA

Novak Đoković se vratio na teren nakon polumesečne pauze. Posle nekoliko lošijih partija u prethodnom periodu, na kakve nismo navikli, Novak se vratio spreman da odbrani titulu. U drugom kolu Masters turniru u Parizu, Novak Đoković je pobedio Žila Milera (34. tenisera sveta) rezultatom 2:0 (6:3 i 6:4). Ovaj meč odigran je u okviru drugog kola jer je Nole bio slobodan u prvom kolu kao prvi nosilac turnira. Novak i Miler su se sastali 4 puta, a Novak je odno pobedu u svakom meču.

Pogledajte sve bitne detalje iz meča Novaka i Milera:

„Sve je kako valja, što se tiče tela i igre, a uzimajući u obzir da sam malo oscilirao i da nisam imao puno takmičarskih mečeva od Njujorka. Igrao sam na visokom, zadovoljavajućem i čvrstom nivou. Miler je nezgodan protivnik koji dobro servira, veoma je agresivan. Podloga je ove godine brža nego prošle, a to je išlo njemu u korist. Zadovoljan sam načinom kako sam izlazio na kraj s njegovim servisom, a moj me je dobro služilo, što je neophodno u ovakvim uslovima. Počelo je kako valja, sutra je novi dan“ – izjavio je svetski broj 1 posle meča.

Statistika:

– as poeni (3-4),
– dvostruke servis greške (4-4),
– direktni poeni (20-17),
– neiznuđene greške (15-32).

Naredni Novakov protivnik je Grigor Dimitrov iz Bugarske, koji je postavljen za 14. nosioca turnira. Dimitrov je u drugom kolu savladao Markosa Bagdatisa, pošto mu je kod rezultata 6:3, Kipranin predao meč.
Ova dva tenisera sastaće se u osmini finala Pariza u četvrtak. Od ukuopno 6 mečeva, koliko su odigrali Dmitrov je uspeo samo jednom da pobedi Novaka.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 3.748.925 evra.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login