5 načina za zdravo mršavljenje

SAVETI, ZDRAV ŽIVOT  
5 načina za zdravo mršavljenje

SJAJNE VESTI SAVETUJU: NAČINI ZA ZDRAVO MRŠAVLJENJE

Ako želite da brzo smršate, nemojte posezati za čajevima i opasnim pilulama za dijetu. Ovo su laki trikovi koji će vam pomoći da potisnete apetit, a da istovremeno snabdete svoj organizam nutrijentima i zdravim sastojcima koji su mu potrebni kako bi mogao da funkcioniše – a istovremeno ćete mršaviti.

Kašika jabukovog sirćeta kao „podrška“ za šećer u krvi

Jabukovo sirće ima mnogo namena u domu, kako unutra, tako i napolju, a važno je i za naš organizam. Ako dodate jednu kafenu kašičicu u čašu obične vode, tako dodajete nutrijente koje ne biste dobili iz čiste vode, a istovremeno ćete hidrirati organizam. Takođe ćete pomoći svom organizmu da održi optimalan nivo šećera u krvi.

Najbolje jabukovo sirće je organsko i nepasterizovano i naziva se „majkom sirćeta“.

Zašto funkcioniše? Pratite svoj nivo šećera u krvi ili makar imajte na umu kada pripremate i jedete obroke – to je odličan način da izbegnete nagle skokove šećera u krvi koji dovode do povećavanja telesne težine. Pogledajte kako sve jabukovo sirće pomaže u održavanju nivoa šećera u krvi – vrlo je obećavajuće i zaista vredi uvesti ga u svakodnevnu rutinu ukoliko želite da smršate.

Kašika organskog, sirovog meda za digestivne enzime

Postoje enzimi i antioksidansi u neprerađenom medu koji su odlični za organizam, ali se, nažalost, ne mogu naći u većini procesuiranih brendova meda. Količina enzima u medu koji nije obrađivan je neverovatna; tu su hiljade različitih enzima koji pomažu našim organima za varenje.

Obrađeni med, koji najčešće možemo naći na tržištu, ima ove enzime ali u znatno manjim količinama i zato nema isti lekoviti efekat. Zato dobro proverite deklaraciju i vidite da li je med sirov i organski. Iako ne postoje organske pčele, na livadama na kojima se pravi ovaj med raste isključivo organsko bilje.

Zašto funkcioniše? Održavanje vašeg digestivnog trakta u dobrom stanju je glavni način za mršavljenje. Digenstivni enzimi i antioksidansi u sirovom organskom medu su odlična potpura za digestivni trakt, kao i organizam u celini i pomažu vam da smršate bez previše napora.

Kašika kokosovog ulja za smanjivanje apetita

Kokosovo ulje ima dosta lekovitih svojstava i ako pokušavate da smršate, njegovo najvažnije svojstvo je mogućnost da vam u tome i pomogne. U poređenju sa drugim uljima, lako se vidi da kokosovo ulje ima više zasićenih masnih kiselina nego većina drugih ulja koje se koriste, ali kokosovo ulje sadrži zdrave masnoće, a zasićene masne kiseline koje sadrži nisu ista vrsta zasićenih masnih kiselina koje sadrži jedna pljeskavica.

Možete ga koristiti u kulinarske svrhe ili možete prosto pojesti kašiku kokosovog ulja ako poželite užinu između obroka. Ima izvrstan ukus koji podseća na puter i uopšte se nećete osećati kao da ste na dijeti.

Zašto funkcioniše? Kokosovo ulje je bogato masnim kiselinama koje ne samo da vam pomažu da se osećate sitijim kada ga pojedete, već dosta ubrzava metabolizam i na taj način brže sagorevate masnoće.

Kašika đumbira kao pomoć u sagorevanju masnoća

Đumbir je začin koji će vam dosta pomoći da izgubite baš konkretno masnoće, ne sveukupnu telesnu masu. Ovo je vrlo važno kada pokušavate da smršate, jer svakako želite da izgubite masnoće, a ne vodu ili mišićnu masu.

Ne morate gutati pune kašike đumbira u prahu ili mlevenog đumbira kako biste postigli cilj. Dodajte jednu kašiku đumbira u hranu koju jedete i ubrzo ćete osetiti efekat. Ovo će dodatno odlično začiniti supu ili čili, a možete ga dodati i u šejkove ili punč.

Zašto funkcioniše? Đumbir deluje na organizam na dva načina. Pomaže u ubrzavanju varenja, što samo po sebi pomaže kod mršavljenja ako imate problema sa sporim varenjem. Takođe, deluje na ubrzavanje metabolizma, što znači da sagorevate više kalorija nego obično, što dovodi do mršavljenja gotovo bez napora.

Kašika majčine dušice za antioksidanse i vitamine

Ako vam majčina dušica nije ukusna, koristite je kao začin ili pravite čaj od nje kako biste brže smršali. Majčina dušica će dati izvrstan ukus pilećem belom mesu ili ćuretini. Ovakve vrste začina za ove vrste nemasnih proteina su važni, jer pomažu u gubitku telesne težine i kada ih kombinujete sa ukusnim biljnim začinima ova jela će biti još ukusnija – bolje nego da ih jedete nezačinjena.

Zašto funkcioniše? Majčina dušica nije samo obična ukusna biljka, već je prepuna antioksidanasa, vitamina i minerala koji pomažu u zaštiti ćelija našeg organizma i mogu da se „izbore“ sa stresom koji izaziva gubitak težine. Takođe deluje kao diuretik, što dosta pomaže u izbacivanju suvišne tečnosti (pa samim tim i kilograma koje dodaje suvišna tečnost) i toksina.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login