U Nišu toranj i rezervni centar kontrole letenja

AVIOPREVOZ  
U Nišu toranj i rezervni centar kontrole letenja

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

U naredne dve godine u Nišu će se izgraditi toranj i centar kontrole letenja. Oni će omogućiti da Niš postane rezervna varijanta Kontrole letenja u Beogradu kako bi u potpunosti, ako bude potrebno, mogao da preuzme njenu ulogu i obaveze. Ovo je za Betu rekao, Radojica Ročanin, direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

„To će biti rezervna varijanta kontrola leta u Beogradu, jer Niš može da preuzme potpunu kontrolu. Niški aerodrom otvara sve više novih linija, među kojima i kargo linije. Tako da će „Konstantin Veliki“ biti jedan od ozbiljnih aerodroma. Mora da se uradi još malo tehnike, prilazna svetla, kao i terminal. Tako ćemo dobiti jedan moderni aerodrom sa navigacionom opremom.“ – rekao je Rovčanin.

Rovčanin je podsetio da se aerodrom „Konstantin Veliki“ razvija i da je krajem novembra zabeležio i 100.000. putnika.

On je dodao da je do kraja novembra iznad Srbije i Crne Gore zabeleženo 571.659 preleta. To je za tri odsto više nego prošle godine.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore ili SMATSA kontroliše vazdušni prostor nad Srbijom, Crnom Gorom, južnim Jadranom kao i 55 odsto gornjeg vazdušnog prostora u BiH. Po sigurnosnim kriterijumima u 2015. godini ocenjena je kao najbolja kontrola letenja u Evropi.

NIŠ – BERLIN

Podsetimo da je niskotarifna avio-kompanija „Ryanair“ poletela sa niškog aerodroma. Prvi let je obavljen početkom septembra kada je i zvanično otvorena linija Niš – Berlin.
Avioni na relaciji Berlin-Niš-Berlin će leteti svake nedelje i to dva puta: četvrtkom i nedeljom.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login