Uredite životni prostor na što jednostavniji način

PORODICA, SAVETI  
Uredite životni prostor na što jednostavniji način

SJAJNE VESTI SAVETUJU – KAKO DA JEDNOSTAVNO UREDITE ŽIVOTNI PROSTOR

Da li nekad osećate da nema mesta u svom stanu? Ako da, postoji mogućnost da Vam je neophodno da renovirate stan. Pod renoviranjem može da se podrazumeva i sitna korekcija, ali i kompletno renoviranje. Ono što je neophodno kod renoviranja stana je vrhunska organizacija i originalne i zanimljive ideje. Takođe, kod renoviranja kako manjih, a tako i većih stanova – povedite isto računa i o tome da čitav prostor bude u potpunosti iskorišćen.

Prilikom renoviranja stana vodite računa o kućnom redu

Bušenje, rušenje i lupanje. Zvukovi koji se nijednom komšiji neće dopasti. Ali, dobro se zna da renoviranje stanova nikome ne može da se zabrani, pa tako ni Vama. Kućni red u većini stanova je otprilike od 22h uveče do 6h ujutro, a u popodnevnim časovima od 13/14h pa sve 17h. Može da se razliku od stana do stana, ali tu već ima udela i kućni savet koji je tako odlučio. Tako da, pre nego što započnete bilo šta od renoviranja – posavetujte se sa komšijama i sa predsednikom kućnog saveta. Kada to uradite i kada rešite sve te malo osetljivije delove, možete da krenete sa planiranjem renoviranja stana.

Male tajne – PVC stolarija i nove pločice

Ukoliko želite više da izvršite korekciju kod renoviranja stana – nekako Vam je najekonomičnije i najinteresantnije rešenje da ubacite PVC stolariju. Odmah nakon postavljanja ćete primetiti znatnu razliku u estetici. A to je nešto što i drugim ljudima odmah pada u prvi plan. Pored PVC stolarije kao efikasnog dela renoviranja stana, možete da probate da skinete stare pločice iz delova stana gde ih imate i da ih zamenite novim. Možda čak i ne morate da skidate stare ukoliko ne želite, nego, možete samo da ih prefarbate u neku novu boju, boju koja nije toliko uobičajena u Vašem stanu. Tada ostavljate jači utisak i ta boja pločica će odmah uneti određenu svežinu u Vaš dom.

Okrečite stan, stavite tapete ili zamenite stari parket

Ovo su samo neki od saveta koji mogu da Vam pomognu u renoviranju stana. Ova vrsta renoviranja je već ta koja obuhvata mnogo više vremena i novca. Međutim, ukoliko pametno uložite, na kraju će Vam se sigurno dopasti, a ujedno će Vam se i isplatiti. Parket zna vremenom da se podigne, od vlage ili jednostavno od starosti. Treba ga s vremena na vreme promeniti, ili staviti neki drugi materijal umesto njega. No, svakako, ako se odlučite da promenite parket – to će Vam mnogo doneti u renoviranju Vašeg stana.

Kada smo kod krečenja, to je nešto što stručnjaci savetuju da se radi na svakih 5 do 10 godina. Toga biste se svakako trebali pridržavati, jer ćete na taj način dobiti svežinu u Vašem domu.

Pored krečenja i menjanja parketa, odlična ideja za delimično renoviranje stana je i stavljanje tapeta. Sve su modernije i raznovrsnije interesantne i šarene tapete. Lako se postavljaju a ujedno su i prelepe za oko. Ukoliko se za njih odlučite – bićete u mogućnosti da to sami i izvedete i neće Vam biti potreban majstor za kompletno renoviranje stana uz pomoć tapeta.

Foto: pixabay.com

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login