IAAF izdvojila Ivanu Španović kao primer konstantnosti

ATLETIKA, NAGRADE  
IAAF izdvojila Ivanu Španović kao primer konstantnosti

SJAJNE VESTI DONOSI IAAF

Međunarodna atletska asocijacija (IAAF) je i ove godine izvršila selekciju događaja iz 2016. godine. Kraj svake godine, u IAAF, je reservisan za sumiranje postignutih rezultata koji su obeležili godinu na izmaku. Ovaj, već sada tradicionalni događaj, obeležilo je puno sjajnih sportista, a među njima je i naša atletičarka – Ivana Španović.

IAAF je u svom izveštaju, o skoku u dalj za žene, najviše mesta posvetio uspehu naše atletičarke Ivane Španović. Sjajna Ivana je zasigurno oborila rekord za doslednost – odnosno konstantnost.

„Pored titule vicešampionke sveta u dvorani, evropske prvakinje, bronzane iz Rija i osvajanje trofeja Dijamantske Lige, Ivana Španović definitivno iza sebe ima najuspešniju sezonu, ali upravo ta konstantnost među rezultatima i pomeranje granica ličnih rekorda iz godine u godinu čini Ivanu jednom od najboljih skakačica ovog vremena.“ – piše u saopštenju.

Ivanina ispresivna 2016. godina

Srpska atletičarka je osvojila dijamantsku ligu, srebro na Svetskom dvoranskom prvenstvu i medalje na mnogim takmičenjima. „Uzela“ je bronzu na Olimpijskim igrama u Riju, te zlatnu medalju na šampionatu Evrope. Otvorila je sezonu na otvorenom i takmičila se u 10 različitih zemalja, na četiri kontinenta. Bila je veoma spremna u svim uslovima, a svi njeni skokovi bili su razmaku od 18 centimetara. Najlošiji skok iznosio je 6,83 metara, a najbolji 7,10 metara. To je ujedno i novi rekord Srbije. Španovićeva je od 11 finala pobedila u osam, dva puta je zauzela drugu poziciju i jednom je bila treća na postolju, u Riju.

Ujedno, šampionka Evrope pobedila je na pet mitinga iz serije Dijamantske lige, a samo je šestostruka svetska prvakinja i Olimpijska pobednica iz Londona Britni Ris bila bolja od Srpkinje. Ris je takođe atletčarka koja ima najbolji rezultat sezone, impresivnih 7,31.

BRAVO!
SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login