IAAF izdvojila Ivanu Španović kao primer konstantnosti

ATLETIKA, NAGRADE  
IAAF izdvojila Ivanu Španović kao primer konstantnosti

SJAJNE VESTI DONOSI IAAF

Međunarodna atletska asocijacija (IAAF) je i ove godine izvršila selekciju događaja iz 2016. godine. Kraj svake godine, u IAAF, je reservisan za sumiranje postignutih rezultata koji su obeležili godinu na izmaku. Ovaj, već sada tradicionalni događaj, obeležilo je puno sjajnih sportista, a među njima je i naša atletičarka – Ivana Španović.

IAAF je u svom izveštaju, o skoku u dalj za žene, najviše mesta posvetio uspehu naše atletičarke Ivane Španović. Sjajna Ivana je zasigurno oborila rekord za doslednost – odnosno konstantnost.

„Pored titule vicešampionke sveta u dvorani, evropske prvakinje, bronzane iz Rija i osvajanje trofeja Dijamantske Lige, Ivana Španović definitivno iza sebe ima najuspešniju sezonu, ali upravo ta konstantnost među rezultatima i pomeranje granica ličnih rekorda iz godine u godinu čini Ivanu jednom od najboljih skakačica ovog vremena.“ – piše u saopštenju.

Ivanina ispresivna 2016. godina

Srpska atletičarka je osvojila dijamantsku ligu, srebro na Svetskom dvoranskom prvenstvu i medalje na mnogim takmičenjima. „Uzela“ je bronzu na Olimpijskim igrama u Riju, te zlatnu medalju na šampionatu Evrope. Otvorila je sezonu na otvorenom i takmičila se u 10 različitih zemalja, na četiri kontinenta. Bila je veoma spremna u svim uslovima, a svi njeni skokovi bili su razmaku od 18 centimetara. Najlošiji skok iznosio je 6,83 metara, a najbolji 7,10 metara. To je ujedno i novi rekord Srbije. Španovićeva je od 11 finala pobedila u osam, dva puta je zauzela drugu poziciju i jednom je bila treća na postolju, u Riju.

Ujedno, šampionka Evrope pobedila je na pet mitinga iz serije Dijamantske lige, a samo je šestostruka svetska prvakinja i Olimpijska pobednica iz Londona Britni Ris bila bolja od Srpkinje. Ris je takođe atletčarka koja ima najbolji rezultat sezone, impresivnih 7,31.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login