Ana Ivanović završila tenisku karijeru – „Tenis je uvek bio moja ljubav“

HEROJI, TENIS  
Ana Ivanović završila tenisku karijeru – „Tenis je uvek bio moja ljubav“

SJAJNE VESTI – O KRAJU TENISKE KARIJERE ANE IVANOVIĆ

Ana Ivanović rođena je u Beogradu, 6. novembra 1987. godine. Bila je član TK Partizan i ženske reprezentacije Srbije u tenisu. U profesionalnim „teniskim vodama“ provela je ukupno 13 godina.

Pored 15 osvojenih VTA turnira ističe se grend slem turnir, Rolan Garos 2008. Ona je u finalu tog turnira pobedila Dinaru Safinu, a samim ulaskom u finale tog takmičenja postala je prva teniserka na VTA listi. Na vrhu liste provela je 12 sedmica.
Igrala je još dva grend slem finala, na Rolan Garosu 2007. i na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. Takođe, na Vimbldonu je igrala u polufinalu 2007, dok joj je najbolji rezultat na Otvorenom prvenstvu SAD četvrtfinale 2012. godine.

„Sjajne vesti“ su ispratile deo karijere Ane Ivanović. Pogledajte klikom na link.

Osvojila je tri turnira prve kategorije: Berlin, Montreal i Indijan Vels. U sezoni 2010. i 2011. godini osvaja poslednji turnire u sezoni – utešni masters VTA turnir šampiona na ostrvu Baliju.
Uspešna je bila i u reprezentaciji Srbije, gde je došla do finala Fed kupa 2012. godine. Bila je učesnica i na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu. Takođe bila je i finalistkinja Hopman kupa 2013., a partner joj je bio Novak Đoković.

ANA IVANOVIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI – „NAPUŠTAM TENIS“

“Dosegla sam visine o kojima nisam mogla ni da sanjam“ – izjavila je Ana.

Odluku o okončanju karijere prvo je saopštila na Fejsbuk stranici. Smatra da su njeni fanovi zaslužili da tu vest prvo čuju lično od nje.

„Nema drugog načina da se kaže. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Bila je to teška odluka, ali toliko toga ima da se slavi. Počela sam da sanjam o tenisu kad mi je bilo pet pet godina dok sam gledala Moniku Seleš na TV-u. Moji dragi roditelji su me uvek podržavali. Bila sam prva na svetu, 2008. osvojila Rolan Garos. Dosegla sam visine o kojima nisam mogla da sanjam“ – započela je Ana Ivanovićeva.

„Svaki profesionalni sport zahteva vrhunsku fizičku spremu, a opšte je poznato da su mene povrede značajno omela. Mogu da igram samo ako mogu to da radim po svojim visokim standardima, a to više ne mogu. I zato je vreme.“

„Pa, tenis je uvek bio moja ljubav, ali sam zaista uzbuđena zbog onoga što sledi. Postaću ambasador sporta i zdravog života. Takođe ću istraživati prilike u biznisu, modi između ostalog. Imaću i više vremena za moje filantropske aktivnosti, uključujući i moj rad za Unicef. A šta još? Ko zna. Sve što mogu da kažem je da sam živela svoje snove i nadam se da ću pomoći i drugima da to rade. Tako da ne budite tužni, budite optimisti sa mnom. Moja ljubav i najveća zahvalnost za sve vas koji ste mi pomogli da živim najlepša vremena. Do sada.“

Pogledajte video u kojem se Ana obraća javnosti:

Njeg humanitarni rad nije toliko medijski propraćen ali ona je njemu prilično posvećena. Zvanično, Ana je nacionalni ambasador UNICEF-a za Srbiju.

Dan 28. decembar 2016. godine ostaće upamćen u teniskom svetu kao dan kada je Ana Ivanović „napustila“ tenis.

Uredništvo „Sjajne vesti“ želi svako dobro našoj teniserki koja nam je donela mnogo sreće i osmeha na lice. Uz tebe smo se budili rano ostajali do kasno, nervirali se, slavili, plakali, bili srećni…

ANA SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login