Novak Đoković upisao drugu pobedu u 2017. godini

TENIS  
Novak Đoković upisao drugu pobedu u 2017. godini

SJAJNE VESTI IZ DOHE

Novak Đoković je pobedio Horasija Sebaljosa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4 u osmini finala Katar Open-a („Qatar ExxonMobil Open“). Argentinac koji je trenutno 71. igrač sveta nije uspeo da poremeti dobar ritam srpskog tenisera. Posle prvog meča i, po malo, neverovatnih 4:0 za Jana Štrufa, ovaj meč je došao kao pravo olakšanje.

Meč je otpočeo veoma lagano i već u četvrtom gemu uvodnog seta Novak je uzeo brejk. Već tada je bilo jasno da će prvi set biti završen u korist srpskog tenisera. Slićan je bio i drugi set. Novak je bio prlilično ubdeljiv tako da je posle sat i 12 minuta slavio pobedu.

Pogledajte detalje iz meča:

„Počeo sam meč kako treba, držao visok intenzitet. Iznenadila me je njegova agresivna igra, bio je ovo veoma kvalitetan duel. Dobro sam servirao i nisam mu dozvolio da dođe do brejk lopte. To me raduje.“ – izjavio je Novak.

Statistika:

– as poeni (4-4),
– dvostruke servis greške (1-2),
– direktni poeni (20-17),
– neiznuđene greške (10-17).

Pogledajte jedan interesantan detalj sa kraja meča, kada je Horasio zatražio od Novaka „selfi“:

Naredni protivnik u četvrtfinalu Dohe biće Radek Štepanek, trenutno 107. igrač sveta. Biće to njihov 14. po redu međusobni susret, a Novak trenutno ima samo jedan izgubljeni meč protiv Čeha. Meč će se igrati u četvrtak od 15h.

Novak je inače branilac titule u Dohi i potrebno je da sačuva sve poene koje je osvojio na ovom turniru, kako bi se što pre vratio na čelo ATP liste.

Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login