Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka od 17. do 19. marta u Kragujevcu

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM, ZANIMLJIVOSTI  
Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka od 17. do 19. marta u Kragujevcu

SJAJNE VESTI IZ KRAGUJEVCA

Od 17. do 19. marta u Kragujevcu održaće se sajam čokolade, kafe i toplih napitaka. Na sajmu će se predstaviti, pre svega, proizvodjači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva. Tu će biti proizvodjači i distributeri kafe, uvoznici, proizvodjači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektora. Prisustvo su najavili i predstavnici poslastičarske industrije, prateći proizvodi kao što su: čajna peciva, mleko, creamersi, voda, sirup, šećer, kakao i drugi dodaci za kafu i čaj.

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka uključiće sve organizacije, institucije i udruženja koja se bave ugostiteljstvom, istraživanjem, obukom, konsalting uslugama i sertifikacijom toplih napitaka i pratećih proizvoda. Takmičenje kulinarskih majstora u radovima od čokolade, marcipana, šećera i festivalskih torti pružiće profesionalcima i posetiocima nesvakidašnji doživljaj.

U okviru sajma biće održan profesionalan program za poslastičare CHOCOLATE PROFESSIONAL (edukacija i master classovi). Takođe biće održane edukativne radionice za pripremu kafe COFFEE PROFESSIONAL i predstavljanje proizvoda naših sponzora u našem modernom Biznis Medija Centru. Prestižne gastronomske asocijacije poput:
HoReCa asocijacije Kragujevac,
– Bulgarian Carving Association,
– Asocijacije molekularne gastronomije Srbije,
– Asocijacije karving mastera Srbije,
– Asocijacije Somelijea Šumadije,
– Udruženja ljubitelja kafe “Kafopije”
održaće profesionalne edukacije i prezentacije. Biće organizovano predstavljanje mobilnih aplikacija vezanih za kafu i čokoladu, praviće se skulpture od putera, šećera i čokolade, čokoladne koktele, čokoladne poslastice i mnoge druge zanimljivosti.

Poslednjeg dana sajma, očekuje se zanimljivi kulinarski izazov:
Takmičenje medija na kojem će predstavnici medija imati priliku da pokažu svoje kulinarske sposobnosti u pripremi deserta.

Na centralnom delu sajma, biće organizovano takmičenje u skulpturama od čokolade, šećera, marcipana i festivalskih torti. Najbolji kulinarski stručnjaci Srbije i Evrope imaće priliku da ocenjuju ove radove. Asocijacija somelijea Šumadije održaće stručnu radionicu o uparivanju čokolade i vina. Razni kulinarski eksperti pružiće Vam sva znanja o čokoladi, kafi i čajevima. Priznati međunarodni sudija i kulinarski ekspert Danijela Pantić Vlahović i Chef de partie Hotela Crowne Plaza Petar Žujević pripremiće kulinarski šou. Sa druge strane beogradski elitni kuvari pokazaće koje su to najukusnije čokoladne poslastice koje su danas popularne u svetu.

Specijalani gosti

Specijalan gost i predavač o kafi biće priznati međunarodni stručnjak Ivan Abramo iz Italije. Sa druge strane specijalan gost i predavač o čokoladi biće najveći svetski stručnjak za čokoladu Martin Chiffers iz Velike Britanije. U saradnji sa Diplomatskom asocijacijom Srbije (DAS), festivalu će se pridružiti kuvari stranih ambasada koji će spremiti specijalne slatke poslastice.

TAKMIČENJE HOTELA I RESTORANA “BEST SERBIAN CHOCOLATE DESSERT 2017”

Najpoznatiji srpski hoteli, restorani i poslastičari ukrstiće svoja znanja na ovom prestižnom i jedinstvenom takmičenju koje će se održati u hali Šumadija sajma na dve
profesionalne kuhinje. Takmičenje poslastičara će ocenjivati svetska zvezda poslastičarstva Martin Chiffers (UK), predsednik Britanskog pastry tima, (www.martinchiffers.com), potpredsednik Svetske asocijacije master šefova Gary Filbey (UK) kao i ostali elitni eksperti poslastičarstva! Umešnost, znanje, kreativnost i želja za pobedom su parametri koji će odlučiti koji će hotel poneti titulu NAJBOLJI HOTELSKI DESERT, kao i koji će restoran poneti titulu NAJBOLJI RESTORANSKI DESERT.

„Sjajne vesti“ su oficijalni medijski partner sajma čokolade, kafe i toplih napitaka.

DOBRODOŠLI U KRAGUJEVAC!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login