Viktor Troicki u polufinalu Sidneja

TENIS  
Viktor Troicki u polufinalu Sidneja

SJAJNE VESTI IZ SIDNEJA

Viktor Troicki se plasirao u polufinale ATP turnira u Sidneju. Meč četvrtfinala nije odigran pošto je Filip Kolšrajber morao da položi reket zbog povrede. Na ovaj način Viktor je posle samo jednog odigranog meča prošao u polufinale. Dobra vest je da će u polufinalu biti odmoran i spreman za okršaj koji vodi u finale. Zbog povreda leđa Nemac nije mogao na duel, a na ovom turniru ostao je na dve pobede: protiv Fonjinija i Tompsona.

Inače, Troicki je Nemca dobio u dva od šest dosadašnjih međusobnih okršaja, uključujući i jedini prošlogodišnji meč u Sofiji (6:3, 6:4).

Prvi meč na ovom turniru Viktor rešio relativno lako

Prvo kolo za sprskog tenisera bilo je slobodno jer je prethodne godine osvojio ovaj turnir. U drugom kolu Viktor je pobedio Italijana Paola Lorencija sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Ovo je bio njihov prvo međusobni duel.
Ključni brejk napravio u četvrtom gemu, u još dva navrata je imao šanse, dok je na svom servisu ukupno izgubio četiri poena. Drugi set bio je nešto neizvesniji – na početku je srpski teniser propustio dve brejk šanse, zatim je on spasavao jednu u četvrtom gemu, da bi u sedmom napravio prelomni brejk.

Naredni protivnik je Žil Miler, koji je bio bolji od Kuevasa sa 2:0 (7:6, 6:4).

Viktor je turnir u Sidneju osvajao prethodne dve godine, tako da su mu ostala još 2 meča do odbrane titule.
Ukupan nagradni fond turnira u Sidneju iznosi 437.380 dolara, a Viktor Troicki je postavljen za trećeg nosioca.

NAPRED VIKTORE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login