Članovi Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ predstavili projekat „All Equal – All=“

DOGAĐAJI, KAMPANJE, OBRAZOVANJE  
Članovi Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ predstavili projekat „All Equal – All=“

SJAJNE VESTI IZ DONJEG MILANOVCA

U petak 13. januara, u 13:30 u prostorijama OŠ „Vuk Karadžić“ članovi Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ predstavili su projekat „All Equal – All=“. Ovaj projekat će se tokom 2017. godine realizovati sa parterskim organizacijama iz 5 evropskih zemalja.

Prilikom osnivanja Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ obavezali su se da će uraditi sve što je u njihovoj moći da promovišu i podstiču kako jednakost i vladavinu ljudskih prava tako i da stanu na put diskriminaciji. Upravo zato sa ponosom predstavljaju međunarodni projekat „All Equal – All=“, tj. „Svi su jednaki“. Kroz ovaj projekat, zajedno sa partnerskim organizacijma iz Rumunije, Španije, Protugala, Italije i Bugarske, a pod pokroviteljstvom programa Evropa za građane (Europe for Citizens Programme) promovisati toleranciju, multikulturalizam i borbu protiv diskriminacije izbeglica na teritoriji Evrope.

PLANOVI ZA NAREDNU GODINU

U toku narednih godinu dana planiraju da, zajedno sa parterima, pokrenu dugoročnu i nadaju se uspešnu kampanju tolerancije, razumevanja, antidiskriminacije. Takođe i prihvatanja kulturnih i društvenih vrednosti izbeglica i pomoći za njihovu bolju integraciju u evropsko društvo. Svesni su da je veliki put pred njima, i da ne postoje brza rešenja. Budući da je volju i plan da se uključe u rešavanje problema prepoznala i Evropska komisija, ulaze u ovaj projekat sa velikim entuzijazmom i nadaju da će pokrenuti promenu.

Plan je da kroz razgovore sa stanovništvom, predstavnicima lokalnih samouprava i donosilaca odluka, ali i obilaskom izbeglica, i ljudi koji se brinu o njima na teritorijama država parterskih udruženja, zatim obukama i antidiskriminatornim kampanjama u svim medijima i naučnim istraživanjem započnu rad na dugoročnom rešenju ugrožavanja osnovnih ljudskih prava izbeglica.

Ovo je jedan od sjajnih primera koje mladi treba da pokrenu, podrže i realizuju.

BRAVO ZA „HOĆU! MOGU!“ IZ DONJEG MILANOVCA!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Članovi Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ predstavili projekat „All Equal – All=“"

  1. Pingback: Članovi Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ predstavili projekat „All Equal – All=“ – Youth initiative I want! I can!

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login