Sjajan start Dušana Lajovića – Pobeda u prvom kolu Australian Open-a

TENIS  
Sjajan start Dušana Lajovića – Pobeda u prvom kolu Australian Open-a

SJAJNE VESTI IZ MELBURNA

Dušan Lajović (ATP #94) je sjajno startovao na prvom gren slemu sezone. Srpski teniser je u prvom kolu Australian Open-a napravio iznenađenje i savladao Stefana Robera sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3 i 6:3. Francuza (ATP #55) je inače duplo bolje rangirani teniser na ATP listi.

Duci je odigrao skoro tri identiča seta i savladao francuza. Ipak, to se nije videlo na terenu, gde je Srbin za dva sata rešio meč u svoju korist maksimalnim rezultatom.

TOK MEČA

U prvom setu je Lajoviću bio dovoljan jedan brejk, koji je napravio u 4. gemu i tu prednost je sačuvao bez problema do kraja.

U drugom je viđena veća borba, nekoliko razmenjenih brejkova, nekoliko dugih gemova, ali je ipak Lajović uz dva brejka došao do prednosti od 5:1, imao je i set loptu u narednom, ali je Francuz uspeo da se izvuče, a potom i da on napravi brej i unese malo više nervoze kod našeg tenisera.

Ipak, Lajović već u narednom gemu pravi ribrejk posle dramatičnog gema. Iskoristio je treću set loptu i poveo sa 2:0 u setovima.

Rober je prvi napao u trećem setu i napravio brejk na startu i poveo sa 2:1, ali je odmah usledio ribrejk Lajovića. Do rezultata 4:3 nije bilo brejkova, a onda je Lajović napravio ključni brejk. Potom je bez problema na svoj servis došao do dve meč lopte, od kojih je iskoristio drugu i plasirao se u naredno kolo. Ovo je bio sjajan start našeg tenisera na otvaranju Australijan opena.

Naredni oprotivnik biće neugodni Žo-Vilfred Conga, koji je savladao Monteira.

NAPRED DUCI!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Sjajan start Dušana Lajovića – Pobeda u prvom kolu Australian Open-a"

  1. Pingback: Duci nije mogao više od drugog kola Australian Open-a - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login