Novak Đoković lako do drugog kola Australian Open-a

TENIS  
Novak Đoković lako do drugog kola Australian Open-a

SJAJNE VESTI IZ MELBURNA

Novak Đoković je uspešno startovao na prvom gren slemu sezone – Australian Open-u. Ubedljivo je savladao Fernanda Verdaska rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 7:6 (7:4) i 6:2. Španac, trenutno 40. igrač na ATP listi, jedino je u drugom setu zadao veće muke našem šampionu, ali Novak je odlučan da prođe finale. Bilo je ptrebno 2 časa i 20 minuta igre u Rod Lejver areni da Nole započne pobedom na ovom turniru.
Novakov žreb je bio takav da su mu na početku teži protivnici, a dalje ima „lakše“ protivnike. Da li je protivnik lagan ili nije to je vrlo diskutabilo jer na ovaj turnir svi dolaze veoma spremni, a pogotovo oni koji nisu favoriti.

Novak je započeo meč veoma „žestoko“. Sa dva brejka Novak je ekspresno došao do vođstva od 5:0. Nakon toga po jedan gem u nastavku pripao je obojici tenisera, tako da je drugi nosilac posle 31 minuta otišao na pauzu sa prednošću od 6:1.
Prva neizvesnost u meču dogodila se u drugom gemu drugog seta kada su teniseri ušli u seriju brejkova. Po dva sa obe strane, da bi Novak u šestom gemu zaustavio ovaj ritam i izjednačio na 3:3. Iako je pri rezultatu 5:5 imao tri vezane brejk šanse da povede sa 6:5 i servira za set, Novak je do istog došao tek nakon taj-brejka (7:4). Drugi period igre je trajao 71 minuta.
Rutinska igra Novaka u trećem setu, dva brejka (u drugom i osmom gemu) za konačnih i sigurnih 3:0.

Pogledajte detalje iz meča Novaka i Verdaska:

IZJAVA

„Zadovoljan sam kako sam započeo turnir. Meč je bio veoma zanimljiv, izgubio sam nekoliko gemova na svoj servis. Verdasko je dobro servirao, udarao lopticu snažno i bio je dobar na mreži. Moram da budem zadovoljan igrom, posebno u trećem setu. Ovde se osećam kao kod kuće. Imam toliko lepih uspomena. Svaki put kada dođem u Melburn ožive mi sećanja“ – rekao je Novak.

Statistika

– as poeni (2-5)
– dvostruke servis greške (2-5)
– direktni poeni (24-27)
– neiznuđene greške (34-56)
– broj osvojenih poena (115-85)

Naredni protivnik u drugom kolu Australijen Opena biće Denis Istomin koji je iz daljeg takmičenja eliminisao Hrvata Ivana Dodiga. Uzbekistanac je dobio vajld kartu i opravdao ukazano poverenje. Trenutni skor Novaka i Istomina je 5 pobeda našeg tenisera od toliko odigranih mečeva.

Nole je inače šestostruki šampion Australian Open-a.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login