Troicki pobedom nad Lorencijem ušao u treće kolo Austrlian Open-a

TENIS  
Troicki pobedom nad Lorencijem ušao u treće kolo Austrlian Open-a

SJAJNE VESTI IZ MELBURNA

Srpski teniser Viktor Troicki je savladao Paola Lorencija rezultatom 3:2, po setovima 6:3, 1:6, 7:6, 3:6 i 6:3. Posle maratonskog meča, koji je trajao tri sata i 50 minuta, Viktor je prošao u treće kolo Australijan opena. Italijan Paola Lorenci je pružio sjajan otpor i meč je vrlo lako mogao da se prelomi u ranijoj fazi, pa onda i završi drugačijim ishodom. Ipak 43. igraču sveta je trebalo još mnogo sreće jer je u petom setu već sa početka bilo jasno da Troicki ide dalje.

TOK MEČA

Rani brejk koji je Troicki napravio, već u drugom gemu bio je dovoljan da povede u setovima. Ipak Lorenci se razigrao i u drugom setu oduzeo je našem teniseru servis čak dva puta i ubrzo potom izjednačio na 1:1.

U trećem setu oba tenisera su bili sigurni na svoje servise, pa je set odveden u taj-brejk. U ovom delu igre bolje se snašao Viktor pa ga je dobio sa 7:3 i poveo u setovima sa 2:1.

Tokom četvrtog seta obojica igrača su držali svoje servise do osmog gema. Tada je Lorenci uspeo da napravi brejk i tako osigura završetak ovog seta u njegovu korist – 2:2.

U petom setu je viđena velika borba. Prvo je Troicki poveo sa 4:1, ali je Lorenci uspeo da „veže“ dva gema i primakne se na 4:3.
Pri kraju osmog gema Viktor je odigrao pasing šot iz bekhenda, i delovalo je kao da je loptica bila u autu. Međutim Troicki je bio ubeđen da je loptica ipak u terenu i zatražio čelendž i bio u pravu. Nakon odledanog čelendža sudija Marija Čičak iz Hrvatske je odlučila da se poen ponovi. sa ovom odlukom se nije složio naš teniser pa je iznerviran ušao u raspšravu sa sudijom.

„Kako se ponavlja poen kad je bio na suprotnoj strani terena. Bio je čak tamo.“ – pokayivao je Troicki na drugu stranu terena.
Ipak Sudija je bila ubeđena da je donela dobro odluku ali Viktor nastavio da je ubeđuje.

„Je l’ znaš šta si uradila? Nisi svesna šta si uradila. Nisi svesna.“ – ponavljao je Viktor.

Pogledajte spornu odluku sudije pa procenite sami:

Bilo jasno da Lorenci ne može da stigne tu lopticu, i da je sudija napravila grešku, ali to je sport i greške nisu novost. Ipak, nagrada je stigla nedugo posle toga. Viktor je uspeo da osvojio sledeći poen i napravi brejk. Potom je priveo meč kraju za pobedu i plasman u 3. kolo prvog gren slema u sezoni.

Viktor Troicki će u narednm kolu igrati protiv Stanislasa Vavrinke. Švajcarca je pobedio 30. tenisera sveta Stiva Džonsona ubedljivo sa 3:0.
U međusobnim duelima Troicki nema ni jednu pobedu. Sedam puta je ukrštao rekete sa Sanislavom, a poslednji put igrali su ovog meseca na turniru u Brizbejnu, kada je Švajcarac slavio sa 2:0 (7:6 i 6:4).

NAPRED VIKTORE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login