Na čelu Nikola Jokić, pa Alvan Adams i Oskar Robertson – Kakvo društvo!

KOŠARKA  
Na čelu Nikola Jokić, pa Alvan Adams i Oskar Robertson – Kakvo društvo!

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Nikola Jokić je često ime ovih dana u košarkaškim krugovima širom planete. O njemu se piše se u Americi, Evropi, i na drugim kontinentima. Svi ljubitelji košarke hvale ovog momka koji definitivno ispisuje nove stranice u NBA ligi. U debitantskoj sezini imao je zapažen učinak, a u svojoj drugoj sezoni pokazuje da je definitivno naš najbolji igrač koji igra u NBA ligi. Iz utakmice ui takmicu igra sve bolje i uživa u košarci što je najvažnije. Zablistao je i u prethodnoj odigranoj utakmici i pomogao svojoj ekipi da dođe do nove pobede.

Denver je savladao Jutu sa 103:93 i nastavio svoju neverovatnu seriju. Mladi srpski reprezentativac je sve raspoloženiji od kad se vratio u startnu postavu, pa je zapao za oko čaga je čak i treneru protivničke ekipe Kvinu Snajderu:

„Vama, prosto, dođe da platite kartu samo da biste njega gledali. On unpared vidi ko će biti ‘otvoren’, čak i dok još nije otvoren. A jednom rukom može da hvata i dodaje loptu. Baš smo se šalili sada – deluje nam kao da igra vaterpolo.“ – izjavio je Snajder.

Nikola je postigao 23 poena, a šutirao je 9/12 za dva, 0/4 za tri, zabeleživši pritom i 11 skokova. Na poene je dodao i 6 asistencija, 3 blokade i 2 osvojene lopte. Ukupno je proveo 35 minuta na terenu a to je izgledalo ovako:

Na čelu najboljih u kategoriji prve i druge sezone u NBA ligi – Oboren rekord posle 40 godina

Bilo je potrebno čak 40 godina da se promene zapisi o ovom rekordu. Alvan Adams je poslednji koji je postavio rekord i to sezone 1976/77, a nadmašio ga je naš krilni centar sa prosečnim učinkom od 20 poena, 10 skokova i pet asistencija za 36 minuta na parketu. Ovaj rekord pre Adamsa i Jokića držao je čuveni Oskar Robertson i to u sezoni 1961/62. BRAVO!

Nikola Jokić izabran u tim za Ol-star vikend

Ovo je priznanje koje nisu svi očekivali. Prilikom glasanja publike, glasovi nisu išli u korist našeg igrača, ali je stručni deo „žirija“ pokazao da ipak struka može da donese dobru odluku. Nikola Jokić je u prethodnim utakmicama pokazao da je u vrhunskoj formi i da je osovina ekipe pa je sa pravom dobio pozivnicu za ovo dešavanje. On će u takmičenju “Zvezde u usponu” igrati za tim Sveta. Ol-star vikend se od 17. do 19. februara održava u Nju Orleansu.

Tim Sveta: Džoel Embid, Dante Eksum, Badi Hild, Nikola Jokić, Trej Ljus, Emanuel Mudiaj, Dažaml Marej, Kristap Porzingis, Domantas Sabonis, Dario Šarić
Tim Amerike: Devin Buker, Malkom Brogdon, Markiz Kris, Brendon Ingram, Frenk Keminski, Džahil Okafor, D’anđelo Rasel, Džonatan Salmons, Karl-Entoni Tauns, Majls Tarner

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login