Engleski za osobe sa invaliditetom, šansa za posao

OBRAZOVANJE  

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Svečana dodela sertifikata za deset kandidata koji su bili polaznici kursa engleskog jezika za osobe sa invaliditetom, održana je na Narodnom univerzitetu Niš. Svi su oni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Završili su početni kurs engleskog, obuka je bila potpuno besplatna. I znanje i sertifikati biće im značajna stavka u budućem traženju posla.

Kurs će pomoći u traženju posla

Jedan od polaznika, Boban Blagojević, kaže da je zadovoljan znanjem koje je stekao. On se nada se da će mu, s obzirom da, kako kaže, u Niš sve više dolaze inostrani poslodavci koji traže znanje engleskog, pomoći da dođe do posla. On se nada da dobije posao u Dženeral Motorsu ili u Cumtobelu, jer je po struci elektrotehničar. Boban je na evidenciji već 12 godina.

Dragana Milojković, koja je takodje završila ovaj kurs, kaže da se nada da će joj sertifikat pomoći u budućem traženju posla, mada je na evidenciji već 11 godina. Po struci je profesor razredne nastave, i kaže da je za osobe sa invaliditetom mnogo teže da dodju do posla u odnosu na ostale kandidate.

Polaznici su imali ukupno 120 časova. Organizator obuke je Nacionalna služba za zapošljavanje, a izvođač obuke Narodni univerzitet Niš.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login