Tijana Bogdanović osvojila srebro u Las Vegasu na US Open-u

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Tijana Bogdanović osvojila srebro u Las Vegasu na US Open-u

SJAJNE VESTI IZ LAS VEGASA

Tijana Bogdanović obradovala je Srbiju novom medaljom posle višemesečne pauze. U kategoriji do 53 kg osvojila je srebrnu medalju na US Open-u u Las Vegasu i to na prvom turniru posle OI u Riu. Inače Tijana Bogdanović je osvojila srebro na proteklim Olimpijskim Igrama u Brazilu.

Naša tekvondistkinja je na startu savladala Brazilku Limu sa 11:5. Potom je u sličnom meču bilja bolja od Ruskinje Kudrajšove koju je savladala sa 9:3, a u četvrtfinalu „pala“ je i Kanađanku Braun 8:5. U polufinalu je je bila bolja od Kineskinje Li 8:7, ali je finalna borba krenula drugačijim tokom od očekivanog. Tijanina protivnica je bila trofejna Tajlanđanka, inače bronzana sa OI u Riju u kategoriji do 49 kilograma. Wongpata je ovog puta bila ubedljiva i slavila je 24:7.

Izjava Tijane Bogdanović i Dragana Jovića

„Prvo takmičenje posle Olimpijskih igara je prošlo sa srebrnom medaljom. Zadovoljna sam rezultatom, ali ne i finalnom borbom. Borila sam se više puta sa Tajlanđankom, ali izgleda da još uvek nisam našla pravo rešenje za nju. Ovo je bilo još jedno dobro iskustvo za mene, i potrudiću se da analiziram svoje greške i sledeći put ispravim to. Navijam za preostale takmičare, očekujemo još medalja pored Serđinog zlata i mog srebra.“ – ističe Tijana.

Trener Dragan Jović smatra da Bogdanovićeva ima dosta mesta za napredak, budući da je akcenat ove godine na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

„Zadovoljan sam rezultatom s obzirom na to da od Rija nije bila ni na jednom turniru. U finalu je bilo dosta propusta, čemu je sigurno doprineo i ‘džet leg’. Posle četiri teške borbe na red je došla najbolja i tu se loše završšilo po nas. Sledi analiza i nadam se novi susret pre Svetskog prvenstva“ – izjavio je Jović.

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Tijana Bogdanović osvojila srebro u Las Vegasu na US Open-u"

  1. Pingback: Milica Mandić osvojila zlato u Las Vegasu na US Open-u - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login