Milica Mandić osvojila zlato u Las Vegasu na US Open-u

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Milica Mandić osvojila zlato  u Las Vegasu na US Open-u

SJAJNE VESTI IZ LAS VEGASA

Milica Mandić je obradovala Srbiju novim odličjem. U kategoriji do 73 kg osvojila je zlatnu medalju na US Open-u u Las Vegasu. Sa ovom medaljom stiglo je i veoma značajnih 20 poena za svetsku, ali i olimpijsku listu. Početak nove sezone doneo i je nova pravila koja će se primeniti i na predstojećem Svetskom prvenstvu u Koreji. Prethodno našu zemlju je obradovala Tijana Bogdanović sa srebrom na istom prvenstvu.

Naša tekvondistkinja je na startu savladala Amerikanku Luso sa 24:2. U drugom kolu je takođe ubedljivo savladala Čen iz Tkineskog Tajpeha sa 13:2. U polufinalu je pobedila još jednu Amerikanku 10:7, dok je u finalu bila ubedljiva protiv Portorikanke Viks sa 15:4.

Izjava Milice Mandić i Dragana Jovića

„Srećna sam sto se sa prvog turnira ove godine vraćam sa osvojenim zlatom. Bio je ovo veliki izazov za mene, posle nekoliko meseci bez takmičenja. Odradila sam 4 teška meča i probala nove stvari koje smo vežbali, ali i dalje vidim prostora za napredak. Radujem se tome, a naravno i novim izazovima koji nas čekaju ove godine.“ – istakla je Milica Mandić.

Trener Dragan Jović je zadovoljan kako je prvi turir u sezoni završen.

„Ovakav početak sezone se samo može poželeti. Jako mi je drago zbog ove zlatne medalje, mnogo će značiti Milici u nastavku sezone. Bila je sjajna u svim mečevima, naručito u finalu protiv Portorikanke koja je bila učesnica Olimpijskim igrama u Riju. Druga naša takmičarka Aleksandra Radmilović posle dve sjanje borbe i pobede u borbi za medalju je izgubila od svetske prvakinje Hamade iz Japana koja je na kraju i osvojila turnir. Kada sumiram sva tri takmičarska dana moramo da budemo zadovljni postignutim.

Sutra krećemo u San Diego gde ćemo odraditi sa lokalnim klubom dvodnevne treninge. Nakon toga krećemo za Beograd i nastavak priprema u Srbiji. Sledeća stanica je Slovenija open, G1 kategorija turnira. Naša ekipa je brojala 11 takmičara u Las Vegasu gde su svi opravdali očekivanja i dali svoj maksimum. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo i za naš juniorski kadar. Prvi put su se takmičili na turniru na kome je bilo preko 2500 učesnika iz celog sveta. Svakako ne bismo mogli da otputujemo u ovom broju da nismo imali pomoć skupštine grada Beograda, MOS-a, OKS-a i našeg sponzora Komercijalne banke. Ovim putem im se svima zahvaljujem u ime ceke ekipe.“ – izjavio je Jović.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login