Novi rekord karijere Nikole Jokića – 40 poena

OSTALI SPORTOVI  
Novi rekord karijere Nikole Jokića – 40 poena

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Nikola Jokić, popularni „Džoker“ postavio je novi rekord svoje NBA karijere. Srpski krilni centar postigao je ni manje ni više nego 40 poena u pobedi svog kluba.
Denver Nagetsi su slavili u „Medison Skver Gardenu“ protiv Niksa rezultatom 131:123. U ovoj utakmici bilo je mnogo raspoloženih šutera ali je Nikola Jokić bio definitivno najbolji pojedinac na terenu. Njemu su pomogli Vilson Čendler sa 19 kao i Heris i Nelson sa po 16 postignutih poena. Sa njegovim poenima, energijom, odnosom prema igri i prema saigračima Nagetsi beležene nove pobede.

Nikola Jokić je na terenu proveo 36 minuta i postigao 40 koševa (75% uspešnosti šuta iz igre, a 80% sa linije slobodnih bacanja). Pored rekorda karijere u postignutim poenima dodatno je napravio 9 skokova, 5 asistencija i ukrao 2 lopte. Takođe uspeo je da ubaci i dve trojke iz tri pokušaja. Partija za pamćenje! Njegov čuvar Kristaps Porzingis, inače jedan od najperspektivnijih i najboljih mladih igrača lige, nije mogao da se nosi sa nekadašnjim igračem Mege. „Džoker“ je pokazao da je u najboljoj formi i da je oslonac svoje ekipe. Denver Nagetsi su treutno 8. na Zapadu, a ako se održe na toj poziciji ili budu bolji to će značiti ulazak u plej-of.

Pogledajte detalje iz dosadašnje najbolje partije u NBA karijeri Nikole Jokića:

Peđa Stojaković i dalje drži rekord srpskog košarkaša u NBA ligi

Posle ove sjajne partije Nikole Jokića i novog ličnog rekorda u NBA ligi povele su se priče da li je to i rekord nekog srpskog košarkaša u NBA ligi. Ne tako davna statistika, od pre 11 godina zabeležila je rekord Peđe Stojakovića. On je 14. novembra 2006. godine u dresu Nju Orleansa odigrao takođe meč karijere. Peđa je Hornetsima ubacio 2 poena više nego Nikola – 42 poena. Takoše je imao odličan šut iz igre (10/12 za dva i 5/10 za tri). Uz ovaj učinak imao je i 8 skokova. Ove cifre su jako približne, ali jedna stvar je jako bitna. Nikola je ovaj rekord postigao u svojoj drugoj sezoni u NBA ligi, dok je Peđa taj rekord postavio u svojoj 10-oj sezoni u NBA ligi. Dakle, pred Nikolom je blistava karijera.

BRAVO NIKOLA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login