Nastavak zlatne serije – Kragujevački kulinari osvojili Istanbul!

NAGRADE, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  

SJAJNE VESTI IZ ISTANBULA DONOSE KRAGUJEVAČKI KULINARI

Na jedno od najvećih gastronomskih takmičenja na svetu HoReCa asocijacija Kragujevac otišla je u Istanbul samo sa jednim takmičarom – Bogdanom Šundićem. I pogodite šta se desilo?

Pa … osvojena je samo zlatna medalja i to u konkurenciji od preko 3000 takmičara iz celog sveta. Inače 15. internacionalno takmičenje kulinara održano je glavnom gradu Turske – Instanbulu, a Srbija se popela na najviše postolje.

Na žalost HoReCa asocijacija iz Kragujevca nije imala podršku Grada pa je finansijska pomoća bila uskraćena. Lokalna gradska vlast i dalje ćuti o ovim problemima, ali se nadamo da će uskoro ovaj problem biti rešen.

„Prošao je još jedan težak period u našoj HoReCa asocijacija. Bilo smo veoma indisponirani kada nam je saopšteno da gradska vlast nije u mogućnosti da delimično finansira našu asocijaciju. Ipak, kao pravi profesionalci morali smo brzo naći rešenje. Dogovorili smo da skratimo troškove odlaska na ovo takmičenje na kojem je između ostalog osvojena ZLATNA MEDALJA. Da li je ovo bar mali uspeh i priznanje u čitavom svetu?“ – razočarano počinje priču Vujadin Vujadinović, koji se na svakom koraku trudi da svoj grad Kragujevac i državu Srbiju trudi da predstavi u najboljem svetlu.

Članovi HoReCa asocijacije bili na takmičenju sa predsednikom Vujadinom Vujadinovićem i Bogdanom Šundićem, koji je osvojio zlatnu medalju.

„Uspeli smo da izdvojimo sredstva samo za jednog takmičara. Pored toga uspeli smo i da ostvarimo najbolji rezultat osvojanjem prvog mesta u kategoriji ‘kuhinja dalekog istoka’. Time smo potvrdili da ne ostvarujemo samo uspehe u evropskoj kuhinji, već smo poglede proširili i na kuhinju Dalekog istoka.“ – ponosano ističe.

Pored konstantnih uspeha takmičara iz Kragujevca, HoReCa asocijacija je pozvana da bude uključena u organizaciju ovog takmičenja kao jedina asocijacija na svetu. Imajući u vidu da je jedina pozvana pored Svetskog udruženja master šefova iz Londona, time je ukazana velika čast.

Sledeće takmičenje je u Bukureštu od 03-05.03.2016. na kojem će HoReCa asocijacija Kragujevac odmeravati snage sa najboljim kulinarima sveta u kategorijama pasta i pica.

Šta su ovi momci poslednjih meseci uradili za Srbiju i Kragujevac?

Kragujevački kulinari osvojili 2 grand prix-a, 7 zlatnih i jednu srebrnu medalju na Internacionalnom takmičenju u Makedoniji
Kragujevačka HoReCa svetski šampion u grilovanju
Šampioni gastronomije: Kragujevački kulinari osvojili 10 zlatnih i 3 srebrne medalje u Nišu
Nastavljen zlatan niz – Podvig Kragujevačkih kulinara na Internacionalnom Balkanskom kulinarskom kupu u Bugarskoj
Kragujevački kulinari doneli pun kofer medalja iz Rumunije

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login