„Otvoreni klub“ obeležio dvadesetu godišnjicu rada

EDUKACIJE, OBRAZOVANJE  
„Otvoreni klub“ obeležio dvadesetu godišnjicu rada

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Za dve decenije postojanja kluba koji se bavi programima za decu i mlade, ne samo u Nišu, već i u Srbiji, kroz seminare, treninge, kampove, edukacije i druge aktivnosti prošlo je više od 10.000 mladih, kaže direktorka „Otvorenog Kluba“ Olgica Bajić.

Cilj „Otvorenog kluba“ je, objašnjava, stvaranje jednakih mogućnosti razvoja dece i njihovo aktivno učešće u društvu.

„Izdržati 20 godina u kontinuiranom radu je velika stvar. Naša specifičnost je što neposredno radimo sa korisnicima, decom i mladima. Naši srednjoškolci po nekoliko puta imaju radionice u klubu“ – kaže Bajićeva za Niške vesti.

Najponosniji su, dodaje ona, na omladinsku mrežu i aktiviste koje prolaze mladi kroz razne programe poput radionica. One se tiču dečijih prava, debata i slično. Nakon što prođu programe, postaju aktivni članovi „Kluba“ gde provedu još nekoliko godina i steknu iskustvo da dalje nastave sa aktivizmom i u drugim organizacijama.

Najponosniji na međunarodnu razmenu mladih iz Niša i Švajcarske

Još jedna aktivnost Kluba koju ističe Bajićeva jeste međunarodna interkulturalna razmena mladih.

„To smo uveli 2004. godine. Mladi iz Niša borave po 15 dana u Švajcarskoj i tamo razmenjuju iskustva sa vršnjacima iz drugih zemalja, a kroz taj program je prošlo više od 500 dece.“ – kaže ona.

Klub prosečno broji 100 aktivista nedeljno, koji dođu da budu deo nekog programa, dok aktivnih članova koji čine Skupštinu, zajedno sa zaposlenima, ima čak 300.

Na obeležavanju 20 godina postojanja Društva za razvoj dece i mladih “Otvoreni klub”, mladi iz Kluba izveli su u Oficirskom domu predstavu. Tom prilikom su dodelili i nagrade za najbolju priču o kršenju dečijih prava. Takođe i za najbolji logo koji su radila deca.

Otvoreni klub je prepoznatljiv po programima za osnaživanje mladih i razvoj vrednosti civilnog društva.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login