RnR Records vam predstavlja – Zemljotres

MUZIKA, PROMOCIJA SRBIJE  

SJAJNE VESTI DONOSI „RNR RECORDS“

Sastav Zemljotres po godinama čine mladi momci, koji već iza sebe imaju zapažen kontinuitet delovanja i karijere. Startovali su sa radom 2008-e godine, prvo kao cover bend. Imali su u dolazećim godinama i nekoliko promena postave, a sve vreme ekipu predvodi frontman, gitarista, vokal i glavni autor Janko Hrubik. Zemljotres dolaze iz Aradca, malog mesta blizu Zrenjanina, ali udaljenost od muzičkih centara nije predstavljalo prepreku da grupa puno nastupa i kroz koncerte gradi svoj zvuk i tako pronalazi preko potrebno iskustvo.

ŠEST STEPENI RIHTEROVE SKALE – PRVI ALBUM

Prvi album naziva „Šest stepeni Rihterove skale“, prvo se pojavio u demo varijanti 2011-e godine, da bi kompletan materijal za full-length izdanje bio završen 2013-e. Ipak, 2016-e grupa u sopstvenoj režiji objavljuje CD pomenutog naziva, koji ih predstavlja u tadašnjoj formi sa realizovanim idejama, kao bend koji ima šta da kaže i ponudi.

Zemljotres su jedan od retkih ovdašnjih sastava koji je imao priliku ne samo da nastupa u inostranstvu, već i da na strani stekne primerenu popularnost. Janko i ekipa su to uspeli u Slovačkoj, gde je njihova muzika naišla na velike simpatije, te se može reći da imaju u pomenutoj zemlji pravo malo kult sledbeništvo.

SOKRAT PONOVO JAŠE – DRUGI ALBUM

Zemljotres izvode jedu neobičnu ali originalnu varijantu rock and rolla, kojeg kombinuju sa 70’s glam rock uticajima, boogie pristupom i post new wave tendencijama. Tekstovi su višeslojni, znaju biti jednako zabavni, ali i sa često neobičajenim stavovima i porukama.
Oktobra meseca 2017-e, svoj aktuelni materijal objavljuju za „R’n’R records“. Album se zove „Sokrat ponovo jaše“, a na izdanju se našlo 8 autorskih pesama:

R.br. Ime kompozicije Trajanje Muzika Tekst
1. Šuma 5:42 Janko Hrubik Janko Hrubik
2. Problem spavaće sobe 4:03 Janko Hrubik Janko Hrubik
3. Tako sam mlad 4:01 Janko Hrubik Janko Hrubik
4. Junak ukrštenih reči 5:19 Janko Hrubik Janko Hrubik
5. Blues crvene rase 4:48 Hrubik Labat Mihal Labat
6. Moj brat je sportista 6:37 Janko Hrubik Janko Hrubik
7. Kako si ko umesi 7:56 Janko Hrubik Janko Hrubik
8. Atila Hunski 3:55 Hrubik Labat Hrubik Labat

Grupa radi u sledećoj postavi :

Janko Hrubik – vokal, gitara
Veselin Grcić – bubanj
Petar Paštrović – bas, prateći vokal
Denis Grubić – gitara, prateći vokal

Snimatelj albuma „Sokrat ponovo jaše“ bio je Darko Kurjak, dok je ulogu producenta na sebe preuzeo Janko Hrubik. Aranžmane pesama radio je zajedno kompletan bend.

U saradnji sa RnR Records-om ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login