Konkurs za prijem novih članova u Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša

DOGAĐAJI, KNJIŽEVNOST  
Konkurs za prijem novih članova u Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša raspisalo je konkurs za prijem novih članova. Ukoliko ste zainteresovani i smatrate da možete doprineti ovom društvu, evo prilike da konkurišete.

Uslovi konkursa

Uslovi za prijem su najmanje dve originalne ili knjige prevoda objavljene kod renomiranog izdavača, za književnike i prevodioce. Za književne kritičare potreban je spisak objavljenih kritičkih tekstova. Kako u listovima, časopisima, zbornicima i drugim publikacijama koje se bave književnom kritikom, teorijom i esejistikom.

O prijemu novih članova odlučivaće se na osnovu njihove zastupljenosti u periodici, zbornicima i antologijama. Jedan od kriterijuma biće i aktivno učešće kandidata u kulturnom životu Grada Niša (književne večeri, promocije, tribine, paneli, radionice). Pravo da konkurišu imaju svi pisci, prevodioci i književni kritičari rođeni ili trajno nastanjeni u Nišu. Takođe i oni koji svojim delovanjem aktivno doprinose afirmaciji književnosti Grada i jugoistočne Srbije.

Pisci koji žele da postanu članovi jedinog niškog referentnog književnog društva sa višedecenijskom tradicijom, potrebno je da pošalju biografiju sa detaljnom bibliografijom, najkasnije do 10. marta 2018. godine elektronskim putem na adresu:

drustvoknjizevnikanisa@gmail.com sa naznakom “komisiji za prijem novih članova“.

Odluku o prijemu novih članova doneće Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša na sednici koja će se održati 15. marta 2018. godine.

Veliki pozdrav od Društva književnika i književnih prevodilaca Niša

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login